Circuit rijden op Alcarras met je eigen motor

Motorvakantie / voorjaarstraining 14, 15 en 16 Maart 2018 op circuit Alcarras in Spanje bij Racecracks Trackdays & Racing School.

 

Scroll down for the English version.

 

Ben je het zat om in de regen te rijden of om na een circuitdag weer lang te moeten wachten op de volgende trainingsdag?  Speciaal voor deze rijders hebben we de motorvakantie in Spanje op het circuit van Alcarras. Hier kan je veel rijden en van dag op dag je rijtechniek verbeteren. Daarnaast is het een geweldige motor circuitvakantie waarbij je ervoor kan kiezen om je motor en spullen per vrachtwagen te laten vervoeren zodat je zelf luxe kan vliegen en hierdoor zelfs vakantie dagen bespaard. 

 

*    GEEN geluidslimiet (maar hou de demper op de uitlaat)

*    Gratis tijdwaarneming van alle sessies.

*    Optie: Motortransport met motor krat + overige spullen mogelijk (zie verder voor een complete uitleg)

*    Zelf lekker ontspannen vliegen naar Barcelona + huurauto (zelf te regelen)

*    7 sessies van 20 minuten per dag op het veilige en uitdagende circuito Velocidad te Alcarras.

*    Mooie omgeving, veel droger dan Nederland en veel zon. Laatste 8 jaar kon elke middag de korte broek aan.

*    Dichtbij vliegveld Barcelona en veel goede en goedkope hotels in Lleida.

*    Instructie, privetrainingen en vrij rijden mogelijk dus werk ideaal aan je bochtentechniek.

*    Geweldige fotograaf en professionele bandenservice aanwezig. Er is ook een onderdelen service.

*    Restaurant, nachtwaker en pitboxen beschikbaar. Ook pitboxplekken.

 

 Zie hieronder voor een complete uitleg per onderdeel voor de 3 track days in Alcarras.

Geeintresseerd? Pak de agenda erbij en hou de datums vrij. 

 

Motor vakantie

Direct inschrijven

 

Circuit Alcarras adres:  Vallmanya, 25112 Alcarràs, Lleida

Circuit Spanje, circuito Alcarras

Circuito de Alcarras ligt ten zuiden van de Pyreneeën en het is er in Maart al heerlijk voorjaar terwijl het in Nederland dan nog koud en nat is. Alcarras ligt 1,5 uur rijden vanaf vliegveld Barcelona waardoor ook de deelnemers die voor motortransport kiezen snel kunnen reizen. Doordat Alcarras op 1450 km vanaf Utrecht ligt is het ook nog goed aan te rijden voor de deelnemers die met eigen vervoer willen komen. Spanje is gewoon veel trefzekerder met het weer dan Frankrijk in Maart.
Alcarras is echt een geweldig uitdagend motor racecircuit met hoogteverschil, snelle bochten, mooie brede doordraaiers, chicane en een lang recht stuk voor een hoge topsnelheid. Het Circuit d'Alcarràs werd in 2007 geopend, het ligt erg mooi gelegen op een heuvel, vlakbij de kleine stad Alcarras, op ongeveer 12 kilometer van de leuke stad Lleida.
 
 

Opzet evenement. De verschillende niveaus en rijtijd.

Ieder niveau rijdt 7 sessies per dag van 20 minuten. Totaal in 3 dagen: 21 sessies. Meer dan genoeg rijtijd dus.

Net zoals op het TT-circuit van Assen bieden we op circuit alcarràs ook instructie aan zodat je een complete race training kan afleggen. De verhoogde rijvaardigheid die je hiermee op doet zal je rijkunsten een enorme boost geven omdat je 3 dagenachter elkaar kan oefenen.

Daarnaast is er ook vrij rijden en privetrainingen die gereserveerd kunnen worden. Instructie geven zorgt ervoor dat er in het buitenland meer kosten zijn voor de organisatie, vandaar dat de verschillen met vrij rijden groter zijn. De motorrijvaardigheidstraining is altijd snel volgeboekt dus wacht niet te lang met registreren. 

Niveau 1 en niveau 2 zal dezelfde opzet hebben als in Assen hoewel we in Spanje in overleg met de deelnemers een aantal sessies vrij rijden gaan plannen om kennis te maken met het vrij rijden. Het lesprogramma zal hierop afgestemd worden zodat er stap voor stap progressie wordt gemaakt voor het vrij rijden.

Te boeken niveaus:

  • Niveau 1  cursus rijvaardigheidtraining en geschikt voor rijders die normaal op straat motor rijden.
  • Niveau 2  motor rijvaardigheids training voor de snellere (straat) rijders.
  • Niveau 3  vrij rijden minder snel. 
  • Niveau 4  vrij rijden en is met name bedoeld voor de rijders die racen met een circuit motor. 

Voor zowel niveau 3 en niveau 4 rijders zijn er privetrainingen te boeken voor de perfecte racecursus.

Ben je tijdens de trackday te snel voor een niveau geworden dan plaatsen wij je over naar een geschikt niveau (mits daar ruimte is) zodat er goede groepindelingen ontstaan.

Daarnaast doen we net zoals anders onze uiterste best om iedereen te helpen en een geweldig evenement te organiseren en is er in de Racecracks pitbox gratis koffie en thee in de ochtend. Kortom, zelf racen op circuit  Alcarras met de juiste voorzieningen eromheen. 

 

Inschrijfgeld voor de 3 circuitdagen.

Er kan ingeschreven worden via de Racecracks website met unieke scherpe prijzen voor het circuit van Alcarras. Datums 14, 15 en 16 Maart 2018. 

Prijzen vanaf 1 Januari tot 2 weken voor het evenement: Niveau 1 & 2: 439,- en Niveau 3 en 4: 339,-

 

Privetraining zodat je niet blijft hangen met je rondetijden en een betere rijvaardigheid.

Liever 1 losse dag motorcursus dus met een instructeur werken aan een verbetering van jouw rijtechniek? Boek dan een privetraining wat als optie is aan te vinken bij het inschrijven of stuur een email. We gaan jou de juiste tips geven zodat je motorbeheersing beter gaat worden.

Privetraining voor niveau 3 rijders kost 100,- per dag extra op basis van 3 deelnemers per instructeur. Pitboxplek zit hierbij niet inbegrepen. 

Op het inschrijfformulier kan ook de optie Privetraining niv 4 gekozen worden voor 179,- extra per dag.Je zal samen met de instructeur en 2e deelnemer de gehele dag werken vanuit de pitbox aan verbeteringen aan je rijtechniek en motorafstellingen.  Uitleg privetraining:  http://www.racecracks.nl/Pages/Circuitdag/  De ideale race cursus voor de motorcoureur en voor het motor racen. 

Tijdwaarneming

Het gehele evenement zijn er rondetijden beschikbaar die gepubliceerd worden in de Racecracks pitbox. Dit is een GRATIS service van Racecracks en hiermee verhogen wij de veiligeid en het plezier van het evenement. Ook op de tv schermen en later op internet zijn de rondetijden terug te zien. Daarbij is de app van MYLAPS Speedhive erg handig.

 

Geluid

Je mag hier tijdens de Spaanse week met open race uitlaten rijden. Max. 107 dBA bij 6000RPM op 50 cm afstand.

 

Zelf racen op circuit

Direct inschrijven

 

Specificaties Alcarras Circuit

Het circuit is met een lengte van 3743 meter net iets langer als bijvoorbeeld Cartagena en Oschersleben, is erg breed EN veilig. Omdat het circuit tegen een heuvel aangebouwd is ga je er eerst bergaf om dan weer naar boven te klimmen totdat je weer op het rechte eind bij start-finish komt, wat het hoogste punt is van het circuit. Je rijdt er tegen de klok in waardoor de oude banden verder opgereden kunnen worden. Het circuit heeft tien linker- en vier rechterbochten. De grootste uitdaging zit in de dubbele linkerbocht die bergaf loopt (bocht 6 en 7 in de 4eversnelling).  Met een breedte van 14 meter geeft het een extra kick om de bochtencombinaties af te werken. Rondje Ferry:

  

Plattegrond circuit Alcarras

Transport van je motor + spullen zodat je niet moe aankomt. 

Het transport word geregeld op professionele werkwijze zodat je motor en spullen netjes vervoerd worden. De motor gaat op een motorkrat waar ook je overige spullen bij kunnen. Daarnaast hebben we ook nog beperkte ruimte voor spullen wat niet in je motorkrat past.  Kosten 300,- per motorkrat voor een retour vanuit Nederland naar Alcarras. Laden en lossen gebeurd centraal in Zoetermeer voor korte reisafstanden. Laden gebeurd op Zaterdagochtend 10 Maart en na het evenement lossen we op Zondagmiddag 18 Maart en Maandagavond 19 Maart. Let op: beperkt aantal plekken dus meld je zo snel mogelijk aan voor het transport. 

 

Beladen motorkrat

Transport bedrijf R. de Jong uit Zoetermeer zal het motortransport compleet verzorgen. Het is de bedoeling dat je zelf je motorkrat laad en Racecracks zal je bij het inkratten assisteren. De afmeting van de krat is ongeveer 210cm lang, 80cm breed en 125cm hoog dus genoeg ruimte voor je motor en overige spullen want alles wat binnen je krat past kan uiteraard mee. Het laden gebeurd in Zoetermeer dus centraal in Nederland. De motor zetten we vast met spanbanden. Neem zelf ook extra spanbanden of touw mee om je spullen goed vast te zetten en na afloop kan je je krat insealen voor extra bescherming. Schade als gevolg van wrijving is niet gedekt in de als optie af te sluiten transportverzekering voor 8,- / 1000,- waarde. De trailer is een koelwagen met extra dikke zijwanden en achterin voor de deuren zetten we 4 kuub kisten om de motoren extra te beveiligen. Er is nog nooit wat gebeurd maar toch verlagen we graag het risico. Op de inschrijfpagina kan je meer info downloaden over de als optie af te sluiten transportverzekering. 
Zorg dat de tank van je motor zo leeg mogelijk is en je mag alleen lege jerrycans meenemen.  Dus tank gewoon in Spanje. Is nog goedkoper ook. 
 
 
Wat kan er allemaal mee op je motorkrat
 
 
Een opsomming van de belangrijkste zaken op mee te nemen:
Motorfiets (vergeet je contactsleutel niet mee te nemen)  motorbokken, relaxstoel, bandenwarmers, bandenspanningsmeter, klein beetje gereedschap, Verlengsnoer, extra set banden, Motorolie, kettingspray, tang, schroevendraaiers, ratel met toepasbare dopmaten, steeksleutels om je ketting te spannen, duc tape, spanband, rol papier, tiewraps, reserve delen, remblokken,  motorslot, motorpak, onderkleding, kleerhanger, oordoppen, motorlaarzen, rugprotector en motorhelm. Motorhelm kan je ook als handbagage meenemen maar let op officieel mag je maar 1 stuk handbagage bij je dragen in het vliegtuig.
De kratten worden op elkaar gestapeld met een heftruck en vervolgens in de trailer geladen.  Bij aankomst op de paddock van Crcuito Alcarras staat voor je pitbox jouw motorkrat klaar. Dit is wel erg luxe en onbezorgd aan je rijsessies beginnen. In een losse achterband kan je ook veel kleine spullen opbergen en deel eventueel wat met je vrienden om ruimte te besparen. 
 

Voorbeeld van een beladen motorkrat.

 

Transportverzekering

Daarnaast kan je als optie een verzekering afsluiten voor je motor + spullen. Kosten 8,- per 1000,- verzekerde waarde. Eigen risico 500,- per gebeurtenis. Transport gebeurt met een stevige trailer met dikke zijwanden (koelwagen) en voor de achterdeuren staan kuubskisten zodat indringers erg lastig bij de motorfietsen kunnen komen. 

 

Ik heb teveel spullen voor in het motorkrat. Wat nu?

Neem contact op met Ferry van Racecracks en laat weten wat je extra wilt meenemen en we zoeken hier een geschikte oplossing voor. Ook voor andere vragen kan je ons altijd contacten want we helpen je graag. 

 

Circuitdagen

Direct inschrijven

 

Hotel

Op maar een kwartiertje rijden in Lleida ligt het fijne IBIS Styles hotel welke zelf te boeken is voor 80,- p.p. (incl. toeristenbelasting) voor 3 nachten incl. ontbijt en parkeren. Wij slapen hier zelf ook. Te boeken via www.booking.com of www.trivago.nl

Adres: Carrer La Variant S N, Autovia A2 Salida 461, Poligono ind Torrefarrera, 25123 TORREFARERA LLEIDA  SPAIN  

 

Verzekering

De deelnemer is zich er van bewust dat een ziektekostenverzekering geen dekking biedt voor repatriëring en dat een reisverzekering meestal geen dekking biedt voor repatriëring bij deelname aan gevaarlijke sporten waaronder motorsport. Racecracks wil de deelnemer daar nadrukkelijk voor waarschuwen. Het is aan de deelnemer om zich indien nodig aanvullend te verzekeren voor deze kosten. Informeer dus naar een reisverzekering die akkoord gaat met circuitrijden en de repatriëring kosten vergoed. Via een tussenpersoon bied onder andere de Europeesche deze aanvullende reisverzekering aan. Of www.speedsecure.nl/product-info 

 

Kosten vliegen en huurauto

Vliegretourtje kan je al boeken vanaf 70,-  www.vliegwinkel.nl of www.skyscanner.nl   Vueling retour van Schiphol naar Barcelona: vertrek Dinsdag 13 Maart en terug op Zaterdag 17 Maart. Kosten 90,- 

Een auto huren kan al vanaf 13,- per dag. www.autohuren.nl waarbij Alamo rent a car en Hertz het klantvriendelijkst zijn. 

 

Foto’s 

De fotograaf zal mooie actiefoto’s maken. Aan het einde van iedere circuitdag kan je jouw foto’s op het scherm zien door heel simpel je eigen rijnummer in te toetsen. Je kan je foto’s direct kopen en op een USB stick mee naar huis nemen of later bekijken en bestellen. 

 

Veiligheid

Alcarras is een veilig circuit. De baan is breed met ruime uitloop en grindbakken terwijl de curbstones het einde van de baan goed markeren en welke geschikt zijn voor motorfietsen en de rijvaardigheidscursus.   

 

Banden en onderdelenservice op Alcarras

Uiteraard kan je ook banden kopen tegen hele scherpe prijzen en je eigen banden laten omleggen. Er zijn ook onderdelen en remblokken te koop. Kan je zelf niet goed sleutelen of wil je dit laten doen? Tegen kleine vergoeding kan de monteur dit voor je oppakken. 

 

Facilitaire voorzieningen

De paddock bied mogelijkheid tot kamperen tegen betaling van 10,- per caravan per nacht. Dit terplaatse direct aan circuit Alcarras te voldoen. Op de 2e asfalt strook die iets hoger ligt kun je kamperen en is een normale paddock. Daar zijn ook stroom- en waterpunten en een toiletgebouw met douches. In de pitboxen mag niet overnacht worden. Normale nederlandse 220V stekkers voor de stroom en 32A voor krachtstroom. Voor de pitboxen mag niet gekampeerd en geslapen worden. Ook in de pitboxen mag ABSOLUUT niet geslapen worden en hierop wordt streng gecontroleerd. 

De toegang tot de paddock is de avond voorafgaande aan het evenement vanaf 18.00u mogelijk. Meestal is het kampeergedeelte op de paddock al eerder open dus kan je alvast je tent opzetten en hier slapen. Meestal is het mogelijk te voet de paddock te verkennen en een drankje of hapje te doen in het restaurant.

Racecracks voorziet een nachtwaker. Het hek van de paddock en kampeergedeelte is gesloten van 00.00 tot 7.00uur voor meer veiligheid.

In de paddock is geen tankstation. Op ongeveer 10km van het circuit net voor het dorp Alcarras kun je terecht voor benzine. 1 rechte weg er naartoe. Adres: Carretera Valmana 2, 25180 Alcarras.

Ze hebben ook aan de toeschouwers gedacht, het gehele dak van de pitboxen is bruikbaar om naar de verschillende bochten te kijken. Via een voetgangersbrug kun je naar het binnenterrein waar de verschillend bochten te bekijken zijn.

 

Restaurant.

Er is een leuk Spaans restaurant aanwezig op de paddock. Welke om een uurtje of 11.00 open gaat tot 21.00 Er is een diner menu voor 15,- en een compleet lunch menu voor 13,- incl brood, rode wijn, water en fris.  Diner en lunch menu bestaat uit 3 gangen en er kan gekozen worden uit 3 voorgerechten, 3 hoofdgerechten en zo maar 5 toetjes. In 2018 zal het restaurant iedere dag + avond geopend zijn waar we met zijn allen gezellig kunnen eten en drinken.

 

Pitboxen

De 29 pitboxen zijn ruim opgezet, elke box heeft een eenvoudig toilet en een douche. De kosten per pitbox zijn 350,- voor 3 dagen. (Dinsdag 13 Maart 19.00 tot Vrijdag 16 Maart 18.30) Je kan ook een pitbox plek huren voor 60,- van Dinsdag 13 Maart 19.00 tot Vrijdag 16 Maart 18.30. Je deelt dan de ruime pitbox met maximaal 7 andere rijders. Op het inschrijfformulier kan je ook invullen met wie je graag in de pitbox wilt staan. Het is niet toegestaan om te overnachten/slapen in de pitbox.

 

Overzicht tarieven 

We hebben het inschrijfgeld en andere kostenposten uitermate laag weten te houden om het voor zoveel mogelijk mensen aantrekkelijk te maken en zo de trackday te kunnen boeken.

Transport op motorbok 300,-  Optie transportverzekering voor je motor/spullen: 8,- per 1000,- verzekerde waarde. 500,- eigen risico per gebeurtenis.

Pitbox  350,- voor 3 dagen.

Pitbox plek voor 60,- p.p. voor 3 dagen.  

Privetraining voor niveau 4 te boeken voor 179,- extra per dag (2 deelnemers per instructeur) en niveau 3 voor 100,- per dag.(3 deelnemers per instructeur) 

 

Algemene tips en informatie

Rij vanaf Barcelona richting Alcarras en terug over de A-2 en niet over de AP-2. De AP-2 is namelijk een tolweg en is minder snel dan de A-2.

Wil je het plaatselijke weer checken via weeronline toets dan Lerida in ipv Lleida voor een grote plaats in de buurt van Alcarras.

Adres circuit:  Vallmanya, 25112 Alcarràs, Lleida

Op de paddock is WIFI beschikbaar. Altijd handig om via whatsapp met het thuisfront te bellen, te surfen of email te checken.

Ziekenhuis waar je verzekerd bent: Hospital universitari, Arnau de vilanova in Lleida. 

In Alcarras valt veel minder regen als in Nederland en is ook in Maart veel droger dan bijvoorbeeld Portimao.

Op 10 minuten rijden heb je in Alcarras een supermarkt. In de buurt van het tankstation. Plusfresc: Carrer Barceloneta 88, 25180 Alcarras.
Precies de andere kant op op 7 minuten rijden heb je: Supermercado Disbo Mari. Adres: Carrer Pla 9, 25112, Gimenells.
En er zit nog een hele grote lidl op 22 min rijden aan de Av. de Madrid 34, 22520, Fraga.

Zijn er vragen of heb je hulp nodig bij het boeken van een hotel, vliegtuig, transport, huurauto of verzekering? Stuur dan een email naar info@racecracks.nl of bel +31614437410. Ook andere vragen en verzoeken over het evenement beantwoorden we graag.

 

De tracktime voor het motortreffen 2018 op Alcarras van 14, 15 en 16 Maart is maar liefs 7 sessies van 20 minuten per dag. Iedereen krijgt 2 weken voor het motorevenement het tijdschema toegezonden.

Alcarras kan je perfect combineren met een dagje Barcelona of een andere leuke Spaanse stad in de provincie Catalonie. Op Tripadvisor kan je precies zien wat er in een bepaalde stad of dorp te zien is. Ook qua hotels en restaurants vindt je er veel informatie. 

Na de 3daagse zal je veel beter voorbereid zijn op de 2daagse die wij op het TT circuit van Assen organiseren. Ook zal de basis gelegd zijn voor een training op circuit Zandvoort, Lelystad, Spa Francorchamps, Zolder of Mettet. 

 

Motorrijden

Direct inschrijven

 

 

 

ALCARRAS

Trackdays on Alcarras with your own motorcycle

Motor holiday / spring training March 14th, 15th and 16th 2018 at circuit Alcarras in Spain with Racecracks Trackdays & Racing School.

Alcarras is a motor track in Spain.  Racecracks to organize 3 circuit days on the beautiful motor track Alcarras. With the motorcycle track days you can ride every day 7 x 20 minutes. So, this bike track days is the best for you and we don't have a voice limit with your exhaust pipe during the track day experience with your own bike. Circuit days booked you by Racecracks Trackdays & Racing school.   

Are you tired of driving in the rain or having to wait a long time after a track day for the next one to show up? Especially for these riders we organise the motorcycle holiday in Spain on the circuit of Alcarras. A lot of riding time and the ability to improve your driving technique from day to day. Apart from that, it is just a great track holiday where you can choose to have your motorcycle and stuff transported by a truck, while you are flying. It might even save you some free days.

 

* NO noise limit (but keep the damper on the exhaust)

* Free timekeeping of all sessions.

* Option: Motor transport with bike crate + other stuff possible (see further for a complete explanation)

* Relaxed flight to Barcelona + rental car (arrange yourself)

* 7 sessions of 20 minutes per day on the safe and challenging circuito Velocidad in Alcarras.

* Beautiful environment, much more dry than the Netherlands and lots of sun. The last 8 years, you could wear shorts in the afternoon.

* Close to Barcelona airport and many good and cheap hotels in Lleida.

* Instruction, private training and free driving possible, so ideal to work on your steering technique.

* Great photographer and professional tire service present. There is also a parts service.

* Restaurant, night watchman and pit boxes available. Also single pit box spots available.

 

Setup event & different levels and driving time.

Each level rides 7 sessions per day of 20 minutes. Total sessions in 3 days: 21. More than enough driving time.

Just like on the TT circuit of Assen, we also offer instruction on circuit alcarràs, so you can take a complete race training. This experience will give your driving skills a huge boost, due to the ability of practising 3 days in a row.

In addition, we also offer free driving and private training that can be reserved. The difference in prices between instruction and free drive, is slightly more than in the Netherlands, due to higher organisational costs abroad. The motor skills training is usually fully booked in no time, so do not wait too long to register.

Level 1 and level 2 will have the same set-up as in Assen, although in Spain, in consultation with the participants, we will plan a number of free driving sessions to get acquainted with free riding. The curriculum will be adjusted to this to ensure that step by step progress is made to prepare for free riding.

Available levels:

·         Level 1 - driving skills training and suitable for riders who normally ride on the street.

·         Level 2 - driving skills training for the faster (street) riders.

·         Level 3 - free driving less fast.

·         Level 4 - free riding and especially intended for riders who race with a track bike.

For both level 3 and level 4 riders there is a possibility to book private training courses for the perfect race experience.

If during the track day you have become too fast for a level, we will transfer you to an appropriate level (provided there is room) to maintain an optimum group composition.

As usually we do our utmost best to help everyone and to organize a great event. Free coffee and tea are available in the morning in the Racecracks pit box. In short, racing on Alcarras circuit with the right facilities around it.

Schrijf je in voor de Tips & Acties van Racecracks