CIRCUIT ANDALUCIA (Zuid Spanje)

In 2020 gaan we de trip herhalen op 26-27-28 Oktober. 3 dagen vrij rijden, incl 4 nachten hotel incl ontbijt, diner met wijn + water, motortransport, pitbox en tijdwaarneming voor maar 799,-

Inschrijving is geopend van de trackholiday circuitdagen op het circuit van Andalucia in Zuid-Spanje! Alle seinen staan bijna op groen voor een fantastisch evenement. Kom jijj ook?

Circuitvakantie voor maar 799,- INCLUSIEF: 3 dagen circuit, 4 hotelovernachtingen in een heel gezellig 4* hotel + ontbijt + diner incl. wijn & water, inclusief MOTORTRANSPORT, pitboxplek en tijdwaarneming!  

3 pick-up points: Den-Haag, Zwolle en Antwerpen voor je motor + spullen. 

Afgelopen keer hebben de deelnemers het ENORM naar hun zin gehad op het circuit van Andalucia en was ieder zeer te spreken over het circuit. Daarnaast was het hotel super en de sfeer helemaal top. 

Het circuit van Andalucia ligt direct naast het circuit van Almeria. Het circuit is 4 jaar oud en is in Januari 2018 verbeterd met het langste rechte stuk van Spanje erin. Het circuit is nu maar liefst 5 kilometer lang!

Het circuit is erg breed 12-20 meter, heeft snelle bochten, technische bochten, hoogteverschil en dat alles met een geweldige flow wat een flinke kick geeft. Inmiddels is het circuit minstens zo populair als het naastgelegen Almeria circuit.

Je leest het goed: voor 799,- inclusief de volgende onderdelen:

  • 3 dagen circuit met 6 sessies van 20 minuten op een dag. 
  • 4 nachten in een 4* hotel op 35 minuten rijden inclusief ontbijt + 4 avonden diner incl wijn +  water. 
  • Motortransport van je motor + spullen vanaf Den-Haag, Zwolle en Antwerpen. 
  • Pitboxplek inbegrepen
  • Gratis tijdwaarneming inbegrepen
  • 2 minuten voorbij het circuit is een tankstation en op de route naar het hotel zijn ook diverse tankstations.
  • Rijden zonder DB killer

Circuitrijden op 26-27-28 Oktober 2020 op het circuit van Andalucia in Zuid Spanje. Eind Oktober is het in Almeria erg droog, 20-25 graden, zonnig en weinig wind. Perfecte weersomstandigheden dus.

Circuit Andalucia behoort tot de uitdagenste circuits van Spanje door zijn geweldige layout, hoogteverschillen, veiligheid, breedte en een lang recht stuk van 1 kilometer. 

Direct inschrijven

EXTRA: voor nog meer service en comfort INCLUSIEF: 1 extra overnachting dus uitchecken op 29 Oktober + INCLUSIEF 4 avonden diner incl wijn + water. Lekker iedere avond dineren in het hotel zoveel je wilt en de volgende ochtend pas uitchecken en naar het vliegveld.

Geluid maximaal 108 Db = ruim 2 keer zoveel geluid als in Nederland. Circuit is 5km lang en 12 - 20 meter breed! 

 

Opties: Transportverzekering 10,-/1000,- waarde, extra motorkrat 400,-, 1 persoonskamer 130,-,privetraining 100,- voor 3 sessies en een reisgenoot kan mee voor 50,- per nacht inclusief ontbijt inclusief diner + wijn en water. 

2 personen per kamer die we willekeurig indelen. Je kan een voorkeur voor een kamergenoot opgeven tijdens het boeken van de trackholiday. 3 personen op een kamer kan ook als je dat wenst. 

Andere deelnemers contacten om bijvb. de huurauto te delen en om van elkaar te horen over goedkope vliegtickets. Meld je aan voor onze Facebook groep: Track holiday Andalucia / Almeria: http://www.facebook.com/groups/290855624891367/

Wil je geen motortransport en dus zelf naar Spanje rijden en op de paddock kamperen? Neem contact op met Racecracks voor een pakket op maat. 

 

Trackday vakantie in Spanje

Direct inschrijven

 

Kosten en tips vliegen en huurauto

Enige wat je zelf nog moet regelen is je vlucht en de huurauto. Vlucht is erg goedkoop als je op tijd boekt. Huurauto kost vrijwel altijd weinig en vanaf 13,- per dag huur je al een auto.  Zorg voor een creditcard. De persoon van wie de creditcard is moet erbij zijn als de auto opgehaald wordt bij de luchthaven. www.autohuren.nl 

Vliegretourtje kan je al boeken vanaf 100,-  www.vliegwinkel.nl of www.skyscanner.nl   Transavia, Rainair en Vueling vliegen veel op airport Alicante vanaf Amsterdam, Rotterdam, Brussel en Eindhoven. 

Directe vlucht vanaf Rotterdam naar Almeria via Transavia!!!

Tickets vanaf Eindhoven, Maastricht en Brussel: naar Alicante:  https://www.ryanair.com/nl/nl/  ze vliegen niet naar Almeria. 

Tickets vanaf Amsterdam, Rotterdam en Eindhoven naar Alicante via www.transavia.com/nl 

Tickets vanaf Amsterdam naar Alicante met Vueling. Ticketprijzen gaan waarschijnlijk dalen bij Vueling.

Vueling is altijd erg goedkoop. Je kan voor 76,- een retourtje boeken van Amsterdam naar Alicante of Almeria. Inclusief handbagage. Doe je vloeistoffen en kleding in tasjes en prop dit bij je motorkrat. Dit scheelt een grote koffer meenemen. Dat is namelijk prijzig en neemt veel ruimte in bij de huurauto. 

 

Hotel

Op 35 minuten rijden ligt het hotel. Inchecken op 25 Oktober vanaf 15.00 en uitchecken op 29 Oktober voor 12.00. Gezellig met alle deelnemers in 1 hotel. Dat was ook in 2019 enorm gezellig!

Het hotel heeft ruime en schone kamers met goede bedden. Het ontbijt en diner is heerlijk. Daarnaast is er een zwembad en een gezellige bar met lounge aanwezig in het 4* hotel. In de omgeving van het hotel kan je gratis parkeren.

Op 25 Oktober vanaf 19.00 staat het buffet klaar. We openen het diner met een korte welkomstoespraak. Op 26 Oktober staat om 6.30 het ontbijt klaar.

Advies om op 26 Oktober om 7.15 te vertrekken naar het circuit. Daar zijn de chauffeurs vroeg in de ochtend begonnen met de motorkratten uit te laden en voor de pitboxen te zetten. Je hoeft alleen je motorkrat nog maar leeg te halen en deze in de pitbox te zetten. Daarna is het tijd voor de briefing en de 1e sessie om 10.00. 

De andere rijdagen zou je om 7.45 kunnen vertrekken vanaf het hotel naar het circuit. 

Wil je extra nachten boeken voor en/of na het evenement. Geen probleem! Neem contact op met Racecracks per email of telefoon. Op basis van 2 personen per kamer kost dit per persoon / per nacht 45,- inclusief ontbijt. Of 68,- p.p. per nacht incl. ontbijt. Deze extra nachten slaap je in het hotel ernaast. El Puntazo heet dit 4* hotel en ligt tegen hotel Punta del Cantal aan. Het heeft zelfs dezelfde keuken en eigenaar. 

Service: Banden en onderdelenservice en een professionele fotograaf.

Direct inschrijven

 

Ben je het zat om in de regen te rijden of om na een circuitdag weer lang te moeten wachten op de volgende trainingsdag?  Speciaal voor deze rijders hebben we de motorvakantie in Spanje op het circuit van Andalucia. Hier kan je veel rijden en van dag op dag je rijtechniek verbeteren. Daarnaast is het een geweldige motor circuitvakantie.

 

Circuit Andalucia adres:  N-340a, Km 483, 04200 Tabernas, Almería, Spanje

Het circuit ligt 30 minuten rijden vanaf vliegveld Almeria, 90 minuten van vliegveld Murcia en 120 minuten vanaf vliegveld Alicante. Vanaf Alicante worden de goedkoopste vluchten aangeboden via Amsterdam, Rotterdam, Eindhoven en Brussel.

 

Plattegrond circuit Andalucia

 

Opzet evenement en de verschillende niveaus.

Net zoals op het TT-circuit van Assen bieden we op circuit Andalucia ook instructie aan zodat je een complete race training kan afleggen. De verhoogde rijvaardigheid die je hiermee op doet zal je rijkunsten een enorme boost geven omdat je 3 dagen achter elkaar kan oefenen.

Instructie geven zorgt ervoor dat er in het buitenland meer kosten zijn voor de organisatie, vandaar dat de verschillen met vrij rijden groter zijn. De motorrijvaardigheidstraining is altijd snel volgeboekt dus wacht niet te lang met registreren.

Niveau 1, 1+ en niveau 2 zal dezelfde opzet hebben als in Assen hoewel we in Spanje in overleg met de deelnemers een aantal sessies vrij rijden gaan plannen om kennis te maken met het vrij rijden. Het lesprogramma zal hierop afgestemd worden zodat er stap voor stap progressie wordt gemaakt voor het vrij rijden.

In niveau 3 en 4 vrij rijden met groepenoptimalisatie en elke dag een interessant theorieblok voor de ervaren rijders in niveau 3 en 4

 

Niveau 1  cursus rijvaardigheidstraining en geschikt voor rijders die normaal op straat motor rijden.

Niveau 1+ snelle straat rijders met circuitervaring en meer bochtensnelheid

Niveau 2  motor rijvaardigheidstraining voor de gevorderde circuit rijders.

Niveau 3  Vrij rijden

Niveau 4  Vrij rijden snelste groep

 

Privetraining

Voor zowel niveau 3 en niveau 4 rijders zijn er privetrainingen te boeken voor de perfecte racecursus.

Ben je tijdens de trackday te snel voor een niveau geworden dan plaatsen wij je over naar een geschikt niveau (mits daar ruimte is) zodat er goede groepindelingen ontstaan.

Daarnaast doen we net zoals anders onze uiterste best om iedereen te helpen en een geweldig evenement te organiseren en is er in de Racecracks pitbox gratis koffie en thee in de ochtend. Kortom, zelf racen op circuit  Andalucia met de juiste voorzieningen eromheen.

Privetraining voor niveau 3 en 4 rijders kost 100,- per 3 sessies op basis van 2 deelnemers per instructeur. Je zal samen met de instructeur en 2e deelnemer de gehele dag werken aan verbeteringen aan je rijtechniek en motorafstellingen.  De ideale race cursus voor de motorcoureur en voor het motor racen. 

 

Tijdwaarneming

Het gehele evenement zijn er rondetijden beschikbaar die op internet gepubliceerd worden.

Geluid

Je mag hier met open race uitlaten rijden. Limiet 108Db dat is ruim 2 keer zoveel als in Nederland. 

 

Transport van je motor + spullen 

Het transport wordt geregeld op professionele werkwijze zodat je motor en spullen netjes vervoerd worden. De motor gaat op een motorkrat waar ook je overige spullen bij kunnen. 3 pick-up point: Den-Haag, Zwolle en Antwerpen. 

 

Beladen motorkrat

Het is de bedoeling dat je zelf je motorkrat laad en Racecracks zal je bij het inkratten assisteren. De afmeting van de krat is ongeveer 210cm lang, 80cm breed en 125cm hoog dus genoeg ruimte voor je motor en overige spullen want alles wat binnen je krat past kan uiteraard mee. De motor zetten we vast met spanbanden. Daarna kan je jouw krat vol zetten met je spullen en als laatste insealen met onze krimpfolie. 

Schade als gevolg van wrijving is niet gedekt in de als optie af te sluiten transportverzekering voor 10,- / 1000,- waarde.

Zorg dat de tank van je motor zo leeg mogelijk is en je mag alleen lege jerrycans meenemen.  Dus tank gewoon in Spanje. Is nog goedkoper ook.

 

Voorbeeld van een beladen motorkrat.

Wat kan er allemaal mee op je motorkrat

 

Motor Trackdays Andalucia

Direct inschrijven

 

Een opsomming van de belangrijkste zaken om mee te nemen

Motorfiets (vergeet je contactsleutel niet mee te nemen)  motorbokken, relaxstoel, jerrykan + trechter, bandenwarmers, bandenspanningsmeter, gereedschap, verlengsnoer, extra set banden, Motorolie, kettingspray, tang, schroevendraaiers, ratel met toepasbare dopmaten, duc tape, spanbandjes, rol papier, tiewraps, reserve delen, remblokken, motorslot, motorpak, onderkleding, kleerhanger, oordoppen, motorlaarzen, rugprotector en motorhelm.

Bij aankomst op de paddock van Crcuito Andalucia staat voor de pitboxen jouw motorkrat klaar. Dit is wel erg luxe en onbezorgd aan je rijsessies beginnen. In een losse achterband kan je ook veel kleine spullen opbergen en deel eventueel wat met je vrienden om ruimte te besparen. Alles wat IN je motorkrat past kan mee. Gebruik geen grote kist maar doe de spullen in kleine tassen. Die grote stevige boodschappen werken geweldig zodat er meer dan genoeg spullen kan meenemen!! Deze kan je makkelijk wegproppen in je motorkrat. 

Transportverzekering

Daarnaast kan je als optie een verzekering afsluiten voor je motor + spullen. Kosten 10,- per 1000,- verzekerde waarde. Eigen risico 500,- per gebeurtenis. Op de inschrijfpagina kan je meer info downloaden over de als optie af te sluiten transportverzekering.

 

Ik heb teveel spullen voor in het motorkrat. Wat nu?

Neem contact op met Ferry van Racecracks .Een extra motorkrat kan je huren voor 400,- eventueel kan je de extra ruimte delen met een vriend. 

 

Verzekering

De deelnemer is zich er van bewust dat een ziektekostenverzekering geen dekking biedt voor repatriëring en dat een reisverzekering meestal geen dekking biedt voor repatriëring bij deelname aan gevaarlijke sporten waaronder motorsport. Racecracks wil de deelnemer daar nadrukkelijk voor waarschuwen. Het is aan de deelnemer om zich indien nodig aanvullend te verzekeren voor deze kosten. Informeer dus naar een reisverzekering die akkoord gaat met circuitrijden en de repatriëring kosten vergoed. Via een tussenpersoon bied onder andere de Europeesche deze aanvullende reisverzekering aan. Of www.speedsecure.nl/product-info

 

Foto’s

De fotograaf zal van iedereen hele mooie actiefoto’s maken.  

 

Veiligheid

Andalucia is een heel veilig circuit. De baan is erg breed met ruime uitloop en grindbakken terwijl de curbstones het einde van de baan goed markeren en welke geschikt zijn voor motorfietsen en de rijvaardigheidscursus.  

 

Banden en onderdelenservice

Uiteraard kan je ook banden kopen tegen en je eigen banden laten omleggen. Er zijn ook onderdelen en remblokken te koop.

 

Restaurant

Er is een leuk Spaans restaurant aanwezig op de paddock waar je HEERLIJK kan eten. Welke om een uurtje of 10.00 open gaat tot 17.00 Info:  http://www.circuitodealmeria.com/restaurant

 

Pitboxen

In de grote pitboxen kan je je motor en spullen kwijt. Om 8.30 gaan de boxen open (1e rijdag om 8.00) en om 17.30 gaan de pitboxen weer op slot. In overleg kan jouw pitbox iets langer open blijven zodat je nog even kan sleutelen. 

 

Algemene tips en informatie

Zijn er vragen of heb je hulp nodig bij het boeken van een vliegticket, huurauto of verzekering? Stuur dan een email naar Racecracks of bel +31614437410. Ook andere vragen en verzoeken over het evenement beantwoorden we graag.

Andalucia kan je perfect combineren met een aantal dagen Alicante. Alicante is de favoriete stad van Ferry van Rijn. tientallen straten met tig restaurants waar je gezellig buiten kan eten en dat op 200 meter van het strand! 

Na de 3daagse zal je veel beter voorbereid zijn op de 2daagse die wij op het TT circuit van Assen organiseren. Ook zal de basis gelegd zijn voor een training op circuit Zandvoort, Lelystad, Spa Francorchamps, Zolder of Mettet.

 

Circuitrijden voor iedereen!

Direct inschrijven

 

Andalucia

Motor holiday 26-27-28 October 2020 included Tracktime, biketransport, 4 nights 4* hotel + breakfast, dinner included wine + water, pitbox, timekeeping for 749,-

* NO noise limit (but keep the damper on the exhaust)

* Free timekeeping of all sessions.

* Motor transport with bike crate + other stuff possible (see further for a complete explanation)

* 6 sessions a day on the safe and challenging circuito Andalucia (Spain) 20 - 25 degrees and sun.

* Beautiful environment, much more dry than the Netherlands and lots of sun. The last 8 years, you could wear shorts the all day.

* Instruction, private training and free driving possible, so ideal to work on your steering technique.

* Great photographer and professional tire service present. There is also a parts service.

* Restaurant on the paddock available.

Level 1 and level 2 will have the same set-up as in Assen, although in Spain, in consultation with the participants, we will plan a number of free driving sessions to get acquainted with free riding. The curriculum will be adjusted to this to ensure that step by step progress is made to prepare for free riding.

 

Available levels:

·         Level 1 - driving skills training and suitable for riders who normally ride on the street.

·         Level 2 - driving skills training for the faster (street) riders.

·         Level 3 - free driving less fast.

·         Level 4 - free riding and especially intended for riders who race with a track bike.

For both level 3 and level 4 riders there is a possibility to book private training courses for the perfect race experience.

If during the track day you have become too fast for a level, we will transfer you to an appropriate level (provided there is room) to maintain an optimum group composition.

As usually we do our utmost best to help everyone and to organize a great event. Free coffee and tea are available in the morning in the Racecracks pit box. In short, racing on Alcarras circuit with the right facilities around it.

Schrijf je in voor de Tips & Acties van Racecracks