Circuit Calafat

Geheel verzorgde motorvakantie naar circuit Calafat in Spanje. Inschrijven hiervoor kan vanaf 11 januari 2018 met de Ultra vroegboekkorting die tot 28 Februari geldig is.

 

Scroll down for the English version.

 

Het leuke en technische circuit van Calafat ligt 120 kilometer ten zuiden van Barcelona en direct onder de vakantiebestemmingen Salou en Tarragona. Er heerst een mediterraans klimaat wat ervoor zorgt dat het vrijwel het hele jaar aangenaam is. We hebben de laatste week van Oktober uitgekozen omdat het die periode zonnig en precies de juiste temperatuur is voor het circuitrijden en om lekker van de zon te genieten. We bieden de reis compleet aan en Racecracks regelt alles voor jou zodat je meer kan genieten van het rijden en je meer tijd over houdt om te relaxen.

Gezelligheid, kwaliteit en veiligheid is een belangrijk punt. Op het vliegveld kom je de andere rijders al tegen en eind van de motorvakantie zal je veel nieuwe motormaatjes erbij hebben.

We gaan namelijk samen vliegen, samen de bus in, samen rijden, samen eten en allen in hetzelfde aan zee gelegen 4 sterren hotel in de plaats L’Ampolla wat maar 20 minuten rijden is met de bus vanaf het circuit. Daarnaast zorgen we ervoor dat je genoeg vrijheid hebt de dag voor en de dag na het evenement. Op de Dinsdag na het evenement willen we een tussenstop maken in Salou of Tarragona zodat ieder zelf deze gezellige steden kan ontdekken en daar kan lunchen. Vervolgens verzamelen bij de bus om naar het vliegveld te gaan voor de terugvlucht. 

 

Vertrek op Vrijdag 26 Oktober en terug op Dinsdag 30 Oktober 2018.

 

Inschrijven voor deze fantastische motor/circuit vakantie 

Direct inschrijven

 

 

Wat is inbegrepen bij de trackholiday:

-           Transport van je motor + spullen. Je koffer/tas en vloeistoffen per vrachtwagen of per vliegtuig. 

-           3 dagen circuit met 7 sessies van 20 minuten per dag op 27, 28 en 29 Oktober.

-           3 groepen waarbij we in de minst snelle groep instructie geven. In de middelste en snelste groep kunnen de deelnemers (gratis) per sessie privé instructie aanvragen.

-           Pitboxplek voor je motor en spullen.

-           Vliegticket retour vanaf Amsterdam, Rotterdam of Eindhoven. We houden zoveel mogelijk rekening met jouw woonplaats. Vertrek Vrijdagochtend 26 Oktober en terug op Dinsdag 30 Oktober 2018 inclusief 10 kilo handbagage. 

-           4 nachten + ontbijt in een luxe **** hotel met uitzicht op zee, gratis wifi, buiten + binnenzwembad. Toeristenbelasting is inbegrepen.

-           Vervoer vanaf vliegveld en tussen hotel en circuit met (luxe) touringcar bus of busje. 

-           4 avonden diner in het hotel inclusief wijn en water exclusief drankjes in de bar.  

-           4 x Lunch in het paddock restaurant en gedurende de dag bij de organisatie koffie/thee/water en tussendoortjes.

-           Benzine zit ook bij de prijs inbegrepen.

-           Banden + onderdelen en service monteur aanwezig.

-           Tijdwaarneming 3 dagen lang.

-           Professionele fotograaf waarvan de foto’s op locatie al te zien en te bestellen zijn.

-           Geen officiële geluidslimiet (wel graag met demper en db-killer rijden aub)

 

 

Inschrijven voor deze fantastische motor/circuit vakantie 

Direct inschrijven

 

Prijs voor dit alles is 1700,- incl. de ultra vroegboekkorting.  Geldig tot 28 Februari en maximaal 20 plekken beschikbaar voor deze aanbieding van 1700,-  Daarna 1800,- van 1 Maart tot 30 April. Van 1 Mei tot 20 Juli 1900,-

Aanbetaling is 40% van het totaal bedrag bij boeking via Racecracks.nl. 3 Maanden voor het evenement ontvang je een e-mail om de overige 60% te voldoen.

Je kan ook je partner, vriend, vriendin of familielid bijboeken (max 1 persoon per deelnemer) die puur voor de gezelligheid mee gaat dus zonder motor. Dit tegen speciaal tarief van 650,- en hierin zit inbegrepen: Vliegretour incl. bagage, 4 hotelovernachtingen met ontbijt en compleet diner, plek in luxe touringcar bus / busje in Spanje, lunch op het circuit en tussendoortjes + koffie/thee op het circuit.  Op de Zondag willen we met deze groep wat leuks gaan doen in de omgeving terwijl de anderen aan het circuitrijden zijn. Dit is natuurlijk geheel vrijblijvend en ter plaatse overleggen we wat we precies gaan doen. Enkele voorbeelden: omgeving verkennen, terras, strand of shoppen.

Toeslag 1 persoonskamer 235,-

 

Programma overzicht

Vrijdagochtend vliegen vanuit Nederland. Dus neem de Vrijdag vrij. Het circuit ligt op de route naar het hotel dus we gaan alvast even een kijkje nemen en iedereen wegwijs maken. Ook gaan we in het paddock restaurant lunchen en nemen we iedereen zijn koffer/tas mee. Hierna gaan we naar hotel om in te checken. Je kan jezelf vermaken voor en na het dinner en wellicht de omgeving verkennen of een duik nemen in het binnen of buiten zwembad van het hotel. 

Zaterdag: na het ontbijt met de bus naar het circuit. Pitbox inrichten, briefing en start 1e sessies. Na de laatste sessie met de bus naar het hotel en daarna het diner. De klok gaat Zaterdagnacht 27 Oktober een uur terug dus een uurtje extra om te relaxen. 

Zondag: na het ontbijt met de bus naar het circuit. Circuitrijden en uitje voor de “aanhang”. Na de laatste sessie met de bus naar het hotel en daarna het diner.

Maandag: na het ontbijt met de bus naar het circuit. Circuit rijden en als je klaar bent met rijden kan je je motorkrat inpakken. Na de laatste sessie met de bus naar het hotel en daarna het diner.

Dinsdag: om 10.00 naar Salou/Tarragona om daar de stad te verkennen en in de middag of avond vliegen we terug.

 

4 sterren Hotel

Voor en na het rijden lekker genieten in het hotel met binnen en buiten zwembad. Gratis wifi en 2 personen per kamer. Je kan een voorkeur als kamergenoot opgeven bij de inschrijving.  Meerprijs voor een 1 persoonskamer is 235,-   Het fijne hotel ligt op maar 20 minuten rijden vanaf het circuit.

Uitgebreid ontbijt inbegrepen en diner inclusief wijn en water.

 

Inschrijven voor deze fantastische motor/circuit vakantie

Direct inschrijven

 

Opzet evenement

 

Iedere dag zijn er in totaal 7 sessies van 20 minuten dus aan rijtijd geen gebrek. We gaan van iedereen de rondetijden registreren die je vervolgens ter plaatse kan zien. Met deze rondetijden kunnen we de groepsindeling verbeteren en zo kan iedereen zijn progressie zien. 

We hanteren 3 groepen zodat er zo min mogelijk snelheidsverschillen zijn binnen de groepen. In de minst snelle groep is er continue instructie. Voor de deelnemers die aan vrij rijden toe zijn gaan we daar de mogelijkheid voor geven en hun daar verder voor klaarstomen.

In de middelste en snelste groep is het lekker vrij rijden. Omdat er onder deze deelnemers soms ook de behoefte is om met een instructeur te rijden hebben we speciaal hiervoor ervaren instructeurs beschikbaar waarbij je geheel kosteloos een sessie instructie kan aanvragen. Je zal vervolgens samen met de instructeur en maximaal nog 1 gelijkwaardige deelnemer die sessie op zoek gaan naar jouw verbeterpunten en de instructeur zal na de sessie een goede mondelinge analyse geven. Vervolgens kan je in de daarna volgende sessies aan de verbeterpunten gaan werken. Als je wil kan je nog een privé sessie aanvragen.

Zowel voor als tijdens het evenement is het mogelijk om van niveau te wisselen zodat iedereen op zijn eigen tempo kan rijden. 

 

Specificaties circuit Calafat

Het veilige Circuit van Calafat ligt in het centrum van L'Ametlla de Mar, in het dorpje Calafat en 800 meter van de zee. Het is een geweldig technisch en uitdagend circuit. Door zijn breedte van ruim 10 meter en een lengte van 3250 meter en vele bochten maakt het op 1 na oudste circuit van Spanje een ware uitdaging om te berijden. Bevat 9 rechterbochten, 7 linkerbochten en een recht stuk van ruim 600 meter.  Het is speciaal ontwikkeld voor motorfietsen en dat is te merken aan de vloeiend opvolging van de vele bochtencombinaties. Het is goedgekeurd door de Catalaanse Federatie van motorrijden & Motorsport en het is in staat om op regionaal niveau races te organiseren. De 1e directeur was 43 jaar geleden, Carmelo Ezpeleta (huidige baas DORMA-Moto GP).

Onboard filmpje

 

Faciliteiten paddock

In het restaurant zal dagelijks een lopend buffet voor ons klaar staan inclusief drinken en in de pitbox van Racecracks kan je de hele dag door koffie, thee, water, fruit en tussendoortjes pakken.

Er is een net toiletgebouw op de paddock waar je eventueel ook kan douchen. Er is wifi rond het restaurant.

Ze hebben ook aan de toeschouwers gedacht, het gehele dak van de pitboxen is bruikbaar voor een goed overzicht op het circuit zodat je de rijders goed kan volgen.

 

Vervoer motoren per stalen motorkrat

De motoren en spullen worden netjes vervoerd in speciale motorkratten. Dit is een maatwerk Stapelrack speciaal voor motorfietsen transport.

 

Beladen motorkrat

Transport bedrijf R. de Jong uit Zoetermeer zal het motortransport compleet verzorgen. Het is de bedoeling dat je zelf je motorkrat laad en Racecracks zal je bij het inkratten assisteren. De afmeting van de krat is ongeveer 210cm lang, 80cm breed en 125cm hoog dus genoeg ruimte voor je motor en overige spullen want alles wat binnen je krat past kan uiteraard mee. Het laden gebeurd in Zoetermeer dus centraal in Nederland. De motor zetten we vast met spanbanden. Neem zelf ook extra spanbanden mee om je spullen goed vast te zetten en na afloop kan je je krat insealen voor extra bescherming. Schade als gevolg van wrijving is niet gedekt in de als optie af te sluiten transportverzekering voor 8,- / 1000,- waarde. De trailer is een koelwagen met extra dikke zijwanden en achterin voor de deuren zetten we 4 M3 kisten om de motoren extra te beveiligen. Er is nog nooit wat gebeurd maar toch verlagen we graag het risico. Op de inschrijfpagina kan je meer info downloaden over de als optie af te sluiten transportverzekering.

Om makkelijker te vliegen kan je je koffer / tas + vloeistoffen met het transport meegeven. Op die manier hebben we meer ruimte in de auto / 9 persoonsbus. Dus met het vliegen kan je een max 10 kilo meenemen in een formaat koffer/tas van: maximaal 55 x 40 x 25cm.  Wil je echt een 2e koffer meenemen met het vliegen dan kan dit tegen extra betaling en in overleg want het moet wel passen. 

 

Inschrijven kan vanaf begin Januari 2018

Direct inschrijven

 

Wat kan er allemaal mee op je motorkrat

Op het plaatje hieronder is te zien wat er allemaal mee kan. Een benzine tank is niet nodig want op Calafat zit de benzine bij de prijs inbegrepen.

Een opsomming van de belangrijkste zaken om mee te nemen:

Motorfiets (vergeet je contactsleutel niet mee te nemen)  motorbokken, relax stoel, bandenwarmers, bandenspanningsmeter, klein beetje gereedschap, verlengsnoer/kleine haspel, extra set banden, motorolie, kettingspray, tang, schroevendraaiers, ratel met toepasbare dopmaten, steeksleutels om je ketting te spannen, keukenrol, motor schoonmaak producten, duc tape, spanband, tiewraps, reserve delen, remblokken,  motorslot, motorpak, onderkleding, kleerhanger, oordoppen, motorlaarzen, rugprotector en motorhelm.

Motorhelm kan je ook als handbagage meenemen maar let op officieel mag je maar 1 stuk handbagage bij je dragen in het vliegtuig. Als je een extra set banden meeneemt kan je ook veel kleine spullen in de band opbergen om ruimte te besparen. Ga je met een stel vrienden dan kan je ook veel van bovenstaande spullen met elkaar delen.

De kratten worden op elkaar gestapeld met een heftruck en vervolgens in de trailer geladen.  Bij aankomst op de paddock van Circuito Calafat staat voor je pitbox jouw motorkrat klaar. Dit is wel erg luxe en onbezorgd aan je rijsessies beginnen. 

Voorbeeld van een beladen motorkrat. 

 

Transportverzekering

Daarnaast kan je als optie een verzekering afsluiten voor je motor + spullen. Kosten 8,- per 1000,- verzekerde waarde. Eigen risico 500,- per gebeurtenis. Plaats eerst je motor in de motorkrat en plaats daarna een motorhoes of deken over je motor zodat er geen wrijving ontstaat tussen je motor en de overige spullen.

 

Ik heb teveel spullen voor in de motorkrat. Wat nu?

Neem contact op met Ferry van Racecracks en laat weten wat je extra wilt meenemen en we zoeken hier een geschikte oplossing voor. Ook voor andere vragen kan je ons altijd contacten want we helpen je graag.

 

Tijdwaarneming

Je krijgt een sensor op je motorfiets die vervolgens registreert wanneer je over start/finish komt en je zo na afloop van je sessie je rondetijden kan zien.

 

Benzine is inbegrepen

Voor alle deelnemers zal er benzine aanwezig zijn. Je hoeft geen jerrycan of trechter mee te nemen. 

 

Geluid

Er is geen officiële geluidslimiet maar maak het niet te gek. Hou dus de DB-killer in de demper zoals je in Nederland en België gewend bent.

 

Foto’s

De fotograaf zal mooie actiefoto’s maken. Aan het einde van iedere circuitdag kan je jouw foto’s op het scherm zien door heel simpel je eigen rijnummer in te toetsen. Je kan je foto’s gelijk aanschaffen en op een USB stick mee naar huis nemen of later bekijken en bestellen via de site van de fotograaf.

 

Pitboxen

Je kan een plekje uitzoeken in 1 van de pitboxen. Er zijn 24 Pitboxen van 4 meter breed en 6 meter lang. Als we naar het hotel gaan doen we de pitboxen op slot dus je motor en spullen staan veilig binnen. In de pitbox is stroom aanwezig.

 

Inschrijven voor deze fantastische motor/circuit vakantie

Direct inschrijven

 

Technische ondersteuning

Gaat er iets aan je motor kapot. Racecracks zal meehelpen om je motor weer rijklaar te krijgen. Er gaat een motorfiets monteur mee dus als je zelf niet wil sleutelen aan je motor dan kan je dat de monteur laten doen tegen een kleine vergoeding.

 

Banden en onderdelenservice op circuito Calafat

Uiteraard kan je ook banden kopen tegen hele scherpe prijzen en je eigen banden laten omleggen. Er zijn ook onderdelen en remblokken te koop. Er is ook een service monteur aanwezig die tegen kleine vergoeding jou kan helpen sleutelen en problemen kan oplossen aan je motor. 

 

Overige tips

Adres circuit: acces circuit Calafat, L’ametlla de Mar, Spanje 

Adres hotel: Ronda del Mar, 58, 43895 L'Ampolla, Spanje

Zijn er vragen stuur dan een email naar info@racecracks.nl of bel 0614437410. Ook andere vragen en verzoeken over het evenement beantwoorden we graag.

 

Vliegreis

1 stuk handbagage/helm van max 10 kilo kan er mee.  Om makkelijker te vliegen kan je je koffer / tas met vloeistoffen met het transport meegeven. Op die manier hebben we meer ruimte in de auto / 9 persoonsbus. Dus met het vliegen kan je max 10 kilo meenemen in een formaat koffer/tas van: maximaal 55 x 40 x 25cm.  Wil je echt een 2e koffer meenemen met het vliegen dan kan dit tegen extra betaling en in overleg want het moet wel passen.

Vliegtijden zijn nog niet bekend. De luchthavens zijn hoogst waarschijnlijk in Nederland Amsterdam, Rotterdan of Eindhoven. We houden zoveel mogelijk rekening met jouw woonplaats. We vliegen vervolgens naar Barcelona.

 

 

Verzekering

De deelnemer is zich er van bewust dat een ziektekostenverzekering geen dekking biedt voor repatriëring en dat een reisverzekering meestal geen dekking biedt voor repatriëring bij deelname aan gevaarlijke sporten waaronder motorsport. Racecracks wil de deelnemer daar nadrukkelijk voor waarschuwen. Het is aan de deelnemer om zich indien nodig aanvullend te verzekeren voor deze kosten. Informeer dus naar een reisverzekering die akkoord gaat met het circuitrijden en de repatriëring kosten vergoed. Via een tussenpersoon biedt onder andere de Europeesche deze aanvullende reisverzekering aan. Of www.speedsecure.nl/product-info 

Bij je inschrijving kan je voor de optie verzekering kiezen waardoor de eventuele ambulance rit (140,-) naar het ziekenhuis gedekt is, uitkering 12.000,- bij overlijden, extra medische ondersteuning in het ziekenhuis tot een bedrag van 1.800.000,-

Deze circuitverzekering kost 60,- voor de 3 dagen.

 

Vertaling van de als optie aangeboden circuitverzekering van het Spaans naar Engels via google translate:

SANITARY ASSISTANCE FOR ACCIDENT

• HOSPITAL MEDICAL ASSISTANCE IN UNLIMITED CONCERTED CENTERS (12 MONTHS)

• HOSPITAL MEDICAL ASSISTANCE IN FREE CHOICE CENTERS 3.000 EUROS

MAXIMUM PER EVENT 1,800,0 COVERAGE BY INSURED

DEATH BY ACCIDENT ** 12,000 EUROS

PERMANENT DISABILITY FOR ACCIDENT 12,000 EUROS00 EUROS

** In those under 14 years old, said guarantee will be replaced by Burial Expenses.

 

** CLAUSES **

.- INSURED CAPITAL

It is stated that the insured capital and reflected in the Particular Conditions of the policy, are INDIVIDUAL CAPITAL OF each of the INSURED.

.- EXTRAPOFESIONAL RISK

The guarantees of this policy are limited to "EXTRAPROFESSIONAL" accidents, that is, those produced in the private and private life of the insured. Those that may occur in the exercise of work, professional or business activities are excluded.

.- EXPENSES OF SANITARY ASSISTANCE FOR ACCIDENT

When the coverage of health care expenses by accident is contracted without mentioning an amount and listed in the particular conditions as "UNLIMITED", it must be provided in hospital centers and by medical personnel chosen by common agreement between the insured and the insurer . The insured has the option of going to doctors or clinics of free choice, then the insurer will only respond up to a maximum of € 3,000 including all costs of treatment and hospitalization. When the insured chooses the latter option, it will automatically imply the impossibility of availing himself of the option of included expenses without limit of amount. However, the insurer will pay in full the expenses derived from the emergency assistance or first aid regardless of who lends them.

 

Inschrijven voor deze fantastische motor/circuit vakantie 

Direct inschrijven

 

CALAFAT

Circuit Calafat

Fully catered motorcycle holiday to circuit Calafat in Spain. You can register for this from January 11th, 2018 with the Ultra early booking discount which is valid until February 28th.

The nice and technical circuit of Calafat lies 120 kilometers south of Barcelona and directly below the holiday destinations Salou and Tarragona. There is a Mediterranean climate which ensures that it is pleasant throughout the year. We have chosen to pick the last week of October because it is sunny and just the right temperature for track riding and to enjoy the sun. We offer the trip all inclusive and Racecracks arranges everything for you so  you only have to enjoy driving and gain more time to relax.

Sociability, quality and safety is an important part of the event. At the airport you will meet the other riders and at the end of the motor holiday you will have many new motor friends.

We are going to fly together, go into the bus together, ride together, eat together and all in the same 4-star hotel at the sea in the place L'Ampolla, which is only 20 minutes away by bus from the circuit. In addition, we ensure that you have enough freedom the day before and the day after the event. On the Tuesday after the event we want to make a stopover in Salou or Tarragona so that everyone can discover these cozy cities and have lunch there. Afterwards we will gather at the bus to go to the airport for the return flight.

Departure on Friday, October 26th and returning on Tuesday, October 30st 2018.

What is included in the trackholiday:

·         Transport by truck of your motorcycle + stuff, suitcase / bag and liquids.

·         3 trackdays with 7 sessions of 20 minutes per day on October 27th, 28th and 29th.

·         3 groups with instruction in the least fast group. In the middle and fastest group, participants can request private instruction per session.

·         Pitbox for your motorcycle and gear.

·         Return flight ticket from Amsterdam, Rotterdam or Eindhoven. We take your residence into account as much as possible. Departure Friday morning, October 26th and return on Tuesday, October 30st 2018, including 10 kilos of hand luggage.

·         4 overnights + breakfast in a luxury **** hotel with sea view, free wifi, outdoor + indoor pool. Tourist tax is also included.

·         Transport from and to the airport and between hotel and circuit with (luxury) tourincar or van.

·         4 nights dinner at the hotel including wine and water, excluding drinks at the bar.

·         4 x Lunch in the paddock restaurant and coffee / tea / water and snacks during the day at the organization place.

·         Gasoline is also included in the price.

·         Tires & parts and service technician present.

·         Timekeeping for 3 days.

·         Professional photographer whose photos can already be seen and ordered on location.

·         No official noise limit (please be sure to drive with damper and db-killer)

Price for all this is 1700, - including The ultra early booking discount. Valid until February 28th for the first available 20 places From March, 1st to April 30st, the price will be 1800,-. From May 1st to July 20st the costs are 1900, -

Down payment is 40% of the total amount when booking via Racecracks.nl. 3 months before the event you will receive an e-mail to pay the remaining 60%.

You can also arrange for your partner, friend or family member to accompany you (max 1 person per participant), just for fun, without a bike. The special rate os this will be 650, - and includes: return flight, including Luggage, 4 hotel overnights with breakfast and dinner, transfers with luxury touringcar / van in Spain, lunch and snacks, coffee / tea on the circuit.

On Sunday we want to do some fun things with this group in the neighbourhood of the circuit,  while the others are riding on the track. This is of course entirely without obligation and we will discuss what we are going to do on the event itself. Some examples: explore the surroundings, terrace, beach or shopping.

Surcharge single room 235,

Setup event

Friday morning we fly from the Netherlands, so take the Friday off. The circuit is on the route to the hotel, so we are going to take a look and show everyone around. We will also have lunch in the paddock restaurant and we will take everyone's suitcase / bag with us. After that we will go to the hotel to check in. You can enjoy yourself before and after dinner and perhaps explore the area or take a dip in the hotel's indoor or outdoor swimming pool.

Saturday: after breakfast we will go to the circuit by bus. Set up pit box, briefing and start 1st sessions. After the last session we go back to the hotel by bus and have dinner. Wintertime has to be set on Saturday October 27th, so we have an additional hour to relax.

Sunday: after breakfast we go to the circuit by bus. Circuit driving and outing for the "followers". After the last session by bus to the hotel and then dinner.

Monday: after breakfast we go to the circuit again by bus to enjoy the last trackday. When we are done driving we are going to pack the bike in the crate and return to the hotel for dinner.

Tuesday: at 10.00 we go to Salou / Tarragona to explore the city and in the afternoon or evening we fly back to the Netherlands.

Schrijf je in voor de Tips & Acties van Racecracks