Circuit Calafat

Motorvakantie naar circuit Calafat in Spanje. Vrij rijden los te boeken met of zonder motor transport.

 

Circuitdagen Calafat op 25, 26 en 27 Oktober 2019. (Inschrijven kan vanaf Februari 2019)

 

Scroll down for the English version.

 

Het leuke en technische circuit van Calafat ligt 120 kilometer ten zuiden van Barcelona en direct onder de vakantiebestemmingen Salou en Tarragona. Er heerst een mediterraans klimaat wat ervoor zorgt dat het vrijwel het hele jaar aangenaam is. We hebben de laatste week van Oktober uitgekozen omdat het die periode zonnig en precies de juiste temperatuur is voor het circuitrijden en om lekker van de zon te genieten. 

Boek zelf via booking.com het 4 sterren hotel Flamingo in L'Ampolla wat aan zee en de haven ligt. (20 minuten van het circuit) Verderop is te lezen waar we gaan eten sávonds en het is leuk als de deelnemers met de crew meedoen zodat we elkaars verhalen kunnen horen. Heel gezellig! 

 

Losse inschrijving dus met eigen vervoer is mogelijk. Je kan opties aanvinken bij de inschrijving zoals transport en pitboxplek etc.  Inschrijfgeld:

Niveau 1: 419,-  

Niveau 1+: 419,-

Niveau 2: 419,-  

Niveau 3: 319,-  

Niveau 4: 319,-  


Transport motor + spullen (€330,00)

Pitbox voor 3 dagen 24M2  (€180,00)  Advies: max 3 motoren per pitbox.

Pitboxplek voor 3 dagen  (€80,00) max 3 motoren per pitbox. 

Privetraining voor niveau 3 op 25, 26 of 27 Oktober  (€120,00)  (3 deelnemers / instructeur)

Privetraining voor niveau 4 op 25, 26 of 27 Oktober  (€179,00)  (2 deelnemers / instructeur)

Circuitverzekering  80,-

 

Circuitdagen Calafat op 25, 26 en 27 Oktober 2019.

 

Inschrijven voor deze fantastische motor/circuit vakantie 

Direct inschrijven

 

 

Korte info:

-         Optie: Transport van je motor + spullen mogelijk. Kosten 330,-

-         3 dagen en 6 sessies per dag. 3 x 25 min + 3 x 20 minuten

-         3 groepen waarbij we in niveau 1, niveau 1+  en niveau 2 instructie geven. In niveau 3 en 4 kan je vrij rijden en kunnen de deelnemers privé instructie boeken. 

-         Optie pitbox huren voor 3 dagen: Pitboxplek voor 80,- of pitboxen te huur voor 180,- voor 3 dagen. 

-         Banden + onderdelen service aanwezig.

-         Tijdwaarneming 3 dagen lang.

-         Professionele fotograaf waarvan de foto’s op locatie al te zien en te bestellen zijn.

-         Geen officiële geluidslimiet (wel graag met demper en db-killer rijden aub)

-         TIP: 4 sterren Hotel Flamingo (zelf boeken via www.booking.com, de organisatie slaapt hier ook) Plaats: L'Ampolla

 

 

Inschrijven voor deze fantastische motor/circuit vakantie

Direct inschrijven

 

 

TIP: 4 sterren Hotel Flamingo (zelf boeken via www.booking.com, de organisatie slaapt hier ook) Plaats: L'Ampolla.

Voor en na het rijden lekker genieten in het hotel met binnen en buiten zwembad. Gratis wifi en binnen en buiten zwembad is aanwezig. Het fijne hotel ligt op maar 20 minuten rijden vanaf het circuit. Uitgebreid ontbijt kan je erbij boeken. 

DINER: We vinden het leuk als de deelnemers met de crew gaan eten. Daarom geven we aan wat ons plan is. Je hoeft je hiervoor niet aan te melden en betalen doe je gewoon zelf of met je groepje bij het restaurant.

Donderdag 24 Oktober om 18.00 inschrijven, keuren en spullen neerzetten. (wellicht iets eerder) Diner is mogelijk in het paddock restaurant van 17.00 tot 20.30. De andere dagen is het paddockrestaurant open van 9.00 - 18.00 en kan je er lekken lunchen.

De rest van de avonden gaan we hoofdzakelijk dineren in het Steak house met het lekkerste vlees wat je in jaren hebt gegeten met heerlijke wijnen!!!  Dit restaurant heeft ook erg goede vis gerechten!  

 

 

Inschrijven voor deze fantastische motor/circuit vakantie

Direct inschrijven

 

Opzet evenement

Iedere dag zijn er 6 sessies van 20 en 25 minuten dus aan rijtijd geen gebrek. We gaan van iedereen de rondetijden meten. Met deze rondetijden kunnen we de groepsindeling verbeteren en zo kan iedereen zijn progressie zien. 

We hanteren 3 groepen zodat er zo min mogelijk snelheidsverschillen zijn binnen de groepen. In niveau 1, 1+ en 2 is er continue instructie. Voor de deelnemers die aan vrij rijden toe zijn gaan we daar de mogelijkheid voor geven en hun daar verder voor klaarstomen. Kortom  we hebben voor niveau 1 en 2 een uitdagend lesprogramma zodat je veel kan leren en genieten. 

Zowel voor als tijdens het evenement is het mogelijk om van niveau te wisselen zodat iedereen op zijn eigen tempo kan rijden. 

 

Specificaties circuit Calafat

Het veilige Circuit van Calafat ligt in het centrum van L'Ametlla de Mar, in het dorpje Calafat en 800 meter van de zee. Het is een geweldig technisch en uitdagend circuit. Speciaal ontworpen voor motorfietsen en dat is te merken. Je zal voelen als je er eenmaal rijdt dat het circuit veel leuker is dan dat je misschien in 1e instantie zou denken! Mede hierom staat Calafat vast op de jaarlijkse Racecracks kalender in het laatste weekend van Oktober. Door zijn breedte van ruim 10 meter en een lengte van 3250 meter en vele bochten maakt het op 1 na oudste circuit van Spanje een ware uitdaging om te berijden. Bevat 9 rechterbochten, 7 linkerbochten en een recht stuk van ruim 600 meter.  Het is speciaal ontwikkeld voor motorfietsen en dat is te merken aan de vloeiend opvolging van de vele bochtencombinaties. Het is goedgekeurd door de Catalaanse Federatie van motorrijden & Motorsport en het is in staat om op regionaal niveau races te organiseren. De 1e directeur was 43 jaar geleden, Carmelo Ezpeleta (huidige baas DORMA-Moto GP).

Onboard filmpje

 

Faciliteiten paddock

In het restaurant zal dagelijks een lopend buffet zijn voor de lunch en gedurende de dag kan je hier diverse broodjes en warme en koude drankjes kopen.

Er is een net toiletgebouw op de paddock waar je eventueel ook kan douchen. Er is wifi op de paddock.

Ze hebben ook aan de toeschouwers gedacht, het gehele dak van de pitboxen is bruikbaar voor een goed overzicht op het circuit zodat je de rijders goed kan volgen.

 

Vervoer motoren per stalen motorkrat

De motoren en spullen worden netjes vervoerd in speciale motorkratten. Dit is een maatwerk Stapelrack speciaal voor motorfietsen transport.

 

Beladen motorkrat

Transport bedrijf R. de Jong uit Berkel en Rodenrijs zal het motortransport compleet verzorgen. Het is de bedoeling dat je zelf je motorkrat laad en Racecracks zal je bij het inkratten assisteren. De afmeting van de krat is ongeveer 210cm lang, 80cm breed en 125cm hoog dus genoeg ruimte voor je motor en overige spullen want alles wat binnen je krat past kan uiteraard mee. Het laden gebeurd in Berkel en Rodenrijs dus centraal in Nederland. De motor zetten we vast met spanbanden. Na afloop kan je je krat insealen voor extra bescherming. Schade als gevolg van wrijving is niet gedekt in de als optie af te sluiten transportverzekering voor 8,- / 1000,- waarde. De trailer is een koelwagen met extra dikke zijwanden en achterin voor de deuren zetten we 4 M3 kisten om de motoren extra te beveiligen. Er is nog nooit wat gebeurd maar toch verlagen we graag het risico. Op de inschrijfpagina kan je meer info downloaden over de als optie af te sluiten transportverzekering.

Brengen op Zaterdagochtend 19 Oktober en ophalen op Zaterdagochtend 2 November 2019

 

 

Direct inschrijven

 

Wat kan er allemaal mee op je motorkrat

Op het plaatje hieronder is te zien wat er allemaal mee kan. Alleen lege jerrycans toegestaan met het transport. 

Een opsomming van de belangrijkste zaken om mee te nemen:

Motorfiets (vergeet je contactsleutel niet mee te nemen)  motorbokken, relax stoel, bandenwarmers, bandenspanningsmeter, klein beetje gereedschap, verlengsnoer/kleine haspel, extra set banden, motorolie, kettingspray, tang, schroevendraaiers, ratel met toepasbare dopmaten, steeksleutels om je ketting te spannen, keukenrol, motor schoonmaak producten, duc tape, spanband, tiewraps, reserve delen, remblokken,  motorslot, motorpak, onderkleding, kleerhanger, oordoppen, motorlaarzen, rugprotector en motorhelm.

Motorhelm kan je ook als handbagage meenemen maar let op officieel mag je maar 1 stuk handbagage bij je dragen in het vliegtuig. Als je een extra set banden meeneemt kan je ook veel kleine spullen in de band opbergen om ruimte te besparen. Ga je met een stel vrienden dan kan je ook veel van bovenstaande spullen met elkaar delen.

De kratten worden op elkaar gestapeld met een heftruck en vervolgens in de trailer geladen.  Bij aankomst op de paddock van Circuito Calafat staat op de paddock jouw motorkrat klaar. Dit is wel erg luxe en onbezorgd aan je rijsessies beginnen. 

Voorbeeld van een beladen motorkrat. 

 

Transportverzekering

Daarnaast kan je als optie een verzekering afsluiten voor je motor + spullen. Kosten 8,- per 1000,- verzekerde waarde. Eigen risico 500,- per gebeurtenis. Plaats eerst je motor in de motorkrat en plaats daarna een motorhoes of deken over je motor zodat er geen wrijving ontstaat tussen je motor en de overige spullen.

 

Ik heb teveel spullen voor in de motorkrat. Wat nu?

Neem contact op met Ferry van Racecracks en laat weten wat je extra wilt meenemen en we zoeken hier een geschikte oplossing voor. Ook voor andere vragen kan je ons altijd contacten want we helpen je graag.

 

Tijdwaarneming

Gratis tijdwaarneming! Je krijgt een sensor op je motorfiets die vervolgens registreert wanneer je over start/finish komt en je zo na afloop van je sessie je rondetijden kan zien.

 

Benzinestation 

In de directe omgeving zijn meerdere tankstations. Neem een jerrycan en trechter mee.  Sinds 2018 is het in Frankrijk en Spanje verplicht om 10% Ethanol aan de benzine toe te voegen. Indien er niet genoeg stroming is in de benzine zakt de Ethanol en stijgt de benzine en bestaat de kans dat je Ethanol tankt ipv benzine (of meer Ethanol dan goed is). Ethanol is blijkbaar niet brandbaar, en dan start je motor niet of draait onstabiel. Tank daarom in Spanje en Frankrijk enkel langs autosnelwegen gelet er daar genoeg verversing is van de benzine aangezien er daar veel bevoorrading is en de benzine regelmatig wordt gemixt. Bij RON98 heb je hier minder snel last van.

 

Geluid

Er is geen officiële geluidslimiet maar maak het niet te gek. Hou dus de DB-killer in de demper zoals je in Nederland en België gewend bent.

 

Foto’s

De fotograaf zal mooie actiefoto’s maken. Aan het einde van iedere circuitdag kan je jouw foto’s op het scherm zien door heel simpel je eigen rijnummer in te toetsen. Je kan je foto’s gelijk aanschaffen en op een USB stick mee naar huis nemen of later bekijken en bestellen via de site van de fotograaf.

 

Pitboxen

Je kan een pitbox huren of een pitbox plek. Er zijn 24 Pitboxen van 3,80 meter breed en 5,50 meter lang. In de pitbox is stroom aanwezig.  Pitbox  €180,00  (advies: max 3motoren per box) Pitboxplek voor 3 dagen  (€80,00)

 

Inschrijven voor deze fantastische motor/circuit vakantie

Direct inschrijven

 

Banden en onderdelenservice op circuito Calafat

Uiteraard kan je ook banden kopen tegen scherpe prijzen en je eigen banden laten omleggen. Er zijn ook onderdelen en remblokken te koop. 

 

Overige tips

Adres circuit: acces circuit Calafat, L’ametlla de Mar, Spanje 

Adres hotel: Ronda del Mar, 58, 43895 L'Ampolla, Spanje

Zijn er vragen stuur dan een email naar info@racecracks.nl of bel 0614437410. Ook andere vragen en verzoeken over het evenement beantwoorden we graag.

 

Vliegen

Dichtsbijzijnde vliegveld is REUS en dat is minder dan 30 auto minuten vanaf het circuit. Vliegveld Barcelona is 60 minuten rijden dus heel weinig reistijd. Op beide luchthavens kan je heel goedkoop auto's huren. 

 

 

Verzekering

De deelnemer is zich er van bewust dat een ziektekostenverzekering geen dekking biedt voor repatriëring en dat een reisverzekering meestal geen dekking biedt voor repatriëring bij deelname aan gevaarlijke sporten waaronder motorsport. Racecracks wil de deelnemer daar nadrukkelijk voor waarschuwen. Het is aan de deelnemer om zich indien nodig aanvullend te verzekeren voor deze kosten. Informeer dus naar een reisverzekering die akkoord gaat met het circuitrijden en de repatriëring kosten vergoed. Via een tussenpersoon biedt onder andere de Europeesche deze aanvullende reisverzekering aan. Of www.speedsecure.nl/product-info 

Bij je inschrijving kan je voor de optie verzekering kiezen waardoor de eventuele ambulance rit naar het ziekenhuis gedekt en:  uitkering van 12.000,- bij overlijden of dood, extra medische ondersteuning in het ziekenhuis tot een bedrag van 1.800.000,-  Deze circuitverzekering kost 80,- voor de 3 dagen.

 

Inschrijven voor deze fantastische motor/circuit vakantie 

Direct inschrijven

Calafat

Trackdays on Calafat with your own motorcycle

Motor holiday / spring training October 25th, 26th and 27th 2019 at circuit Calafat in Spain with Racecracks Trackdays & Racing School.

The nice and technical circuit of Calafat lies 120 kilometers south of Barcelona and directly below the holiday destinations Salou and Tarragona. There is a Mediterranean climate which ensures that it is pleasant throughout the year. We have chosen to pick the last week of October because it is sunny and just the right temperature for track riding and to enjoy the sun.

We are like to eat and drink together in the same 4-star hotel at the sea in the place L'Ampolla, which is only 20 minutes away by car from the circuit.

Racecracks to organize 3 circuit days on the beautiful motor track Calafat near by the beach. With the motorcycle track days you can ride every day 6 x 22 minutes. So, this bike track days is the best for you and we don't have a voice limit with your exhaust pipe during the track day experience with your own bike (please be sure to drive with damper and db-killer) Circuit days booked you by Racecracks Trackdays & Racing school.   

Are you tired of driving in the rain or having to wait a long time after a track day for the next one to show up? Especially for these riders we organise the motorcycle holiday in Spain on the circuit of Calafat. A lot of riding time and the ability to improve your driving technique from day to day. Apart from that, it is just a great track holiday where you can choose to have your motorcycle and stuff transported by a truck, while you are flying. It might even save you some free days.

Option Transport:  Transport by truck of your motorcycle + stuff, suitcase / bag and liquids.

The crew is sleeping in Hotel Flamingo.

* NO noise limit (but keep the damper and DB-killer on the exhaust)

* Free timekeeping of all sessions.

* Option: Motor transport with bike crate + other stuff possible (see further for a complete explanation)

* Relaxed flight to Barcelona or airport REUS + rental car (arrange yourself)

* 6 sessions of 22 minutes per day on the safe and challenging circuito Velocidad in Alcarras.

* Beautiful environment, much more dry than the Netherlands and lots of sun. The last 8 years, you could wear shorts the all  day.

* Close to Barcelona airport and very close to airport REUS.

* Hotel Flamingo **** (place: L'Ampolla) can you booked by www.booking.com 

* Instruction, private training and free driving possible, so ideal to work on your steering technique.

* Great photographer and professional tire service present. There is also a parts service.

* Restaurant, night watchman and pit boxes available. Also single pit box spots available.

*  Tires & parts and service technician present.

 

Setup event & different levels and driving time.

Each level rides 6 sessions per day of 22 minutes. Total sessions in 3 days: 18. More than enough driving time.

Just like on the TT circuit of Assen, we also offer instruction on circuit Calafat, so you can take a complete race training. This experience will give your driving skills a huge boost, due to the ability of practising 3 days in a row.

In addition, we also offer free driving and private training that can be reserved. The difference in prices between instruction and free drive, is slightly more than in the Netherlands, due to higher organisational costs abroad. The motor skills training is usually fully booked in no time, so do not wait too long to register.

Level 1 and level 2 will have the same set-up as in Assen, although in Spain, in consultation with the participants, we will plan a number of free driving sessions to get acquainted with free riding. The curriculum will be adjusted to this to ensure that step by step progress is made to prepare for free riding.

Available levels:

·         Level 1 - driving skills training and suitable for riders who normally ride on the street.

·         Level 2 - driving skills training for the faster (street) riders.

·         Level 3 - free driving less fast.

·         Level 4 - free riding and especially intended for riders who race with a track bike.

For both level 3 and level 4 riders there is a possibility to book private training courses for the perfect race experience.

If during the track day you have become too fast for a level, we will transfer you to an appropriate level (provided there is room) to maintain an optimum group composition.

As usually we do our utmost best to help everyone and to organize a great event. Free coffee and tea are available in the morning in the Racecracks pit box. In short, racing on Calafat circuit with the right facilities around it.

Schrijf je in voor de Tips & Acties van Racecracks