Rijvaardigheids training circuit Lelystad.

Hieronder de informatie over politie circuit Lelystad. Je rijtechniek en bochtentechniek verbeteren met je eigen motor tijdens een rijtraining.

 

De 2018 datums van het CHM Politie circuit Lelystad kunnen we bekend maken: Zaterdag 19 Mei, Zondag 29 Juli en Zaterdag 8 September.

Inschrijven kan vanaf 28 Januari voor een bedrag van 149,- 

Nieuw: De uigebreide lunch is in 2018 lekker luxe in de kantine. 

 

Circuitdag Lelystad
Reserveer hier je rijvaardigheidscursus en na enkele sessies heb je al meer vertrouwen op de motor en heb je meer motorbeheersing als daarvoor. Dit is het begin om te groeien tot een zelfverzekerde motorijder voor meer veiligheid, betere zithouding, kijktechniek en rijvaardigheid.
 
Adres: CHM circuit Lelystad: Eendenweg 12, 8218NC Lelystad
 

Heb je net je motorrijbewijs of ben je een ervaren straatrijder en wil je beter je motor leren beheersen? Dan kan een motor training op Lelystad je uitkomst bieden. Je rijvaardigheid en bochtentechniek zal vergroot worden en de bochtentraining met je eigen motor, die door gecertificeerde WRM instructeurs wordt gegeven zal gericht zijn op het verbeteren van de volgende punten:
 
•Kijktechiek 
 
•Zithouding, verzitten en gewichtsverplaatsing
 
•Positie en drukpunten van handen en voeten
 
•Tegensturen en balans
 
•Rijlijnen
 
•Remtechniek
 
•Gasdosering
 
•Algemene info over banden(spanning) en vering.
 
De aandacht zal gericht zijn op bovenstaande punten zodat je die met veel rijtijd kan leren en oefenen met behulp van jouw instructeur.
 

Racecracks organiseert een rijvaardigheidstraining op het officiele circuit van de politie. CHM circuit Lelystad genaamd. (voorheen PVI circuit)  Dit circuit ligt naast Lelystad airport en vlakbij het Midland circuit. Het CHM circuit heeft een lengte van bijna 2,5 kilometer met veel uitdagende en technische gedeeltes, hoogteverschil, een aantal snelle chicanes, een haakse bocht en diverse doordraaiers.
 
Doordat het circuit centraal in Nederland ligt is het ideaal qua reistijd. Daarnaast leent het circuit zich uitstekend voor rijvaardigheidstrainingen door de diversietijd aan bochten.
 
 

Rijvaardigheidstraining

Direct inschrijven

 
 

Dagprogramma tijdens de Rijvaardigheid en bochten training op Lelystad is van 10:00 -16.00uur en je dient om 8:30 aanwezig te zijn. 7 dagen voor het evenement ontvangt je een tijdschema en een groepsindeling. In deze email staat ook verdere informatie over de circuitdag.
 
Het CHM circuit te Lelystad is erg geschikt om je vaardigheden te verbeteren en de lesstof eigen te maken tijdens de circuit training met je eigen motor. Doordat het circuit alle combinaties bezit kan het maximale uit de lesmethode worden gehaald die door de jaren heen door Racecracks is ontwikkeld en zich keer op keer bewezen heeft. Hierdoor weten steeds meer motorrijders de weg naar Racecracks te vinden. Er is verder erg veel rijtijd zodat de combinatie van praktijk en theorie zorgt voor een intensieve maar leerzame dag. De bedoeling is dat iedereen als een betere en meer zelfverzekerde motorrijder naar huis gaat. De basis zal gelegd zijn voor meer rijplezier op de openbare weg of voor de volgende circuitdagen.
 

Motor experience

Direct inschrijven

Bij het ontvangst op circuit Lelystad staat er koffie en thee klaar en zal er kennis worden gemaakt in de kantine. Vervolgens gaan we beginnen met de briefing waarin het programma verder wordt uitgelegd en andere informatie die van belang is. Tussen de sessies door zal er drinken en hapjes klaar staan en in de pauze is er een uitgebreide lunch in de kantine. 
 
Deze rijvaardigheidstraining is echt voor iedere motorrijder geschikt. Doordat er bij Racecracks verschillende groepjes zijn op basis van snelheid, kan iedereen op zijn eigen niveau rijden, leren en genieten van de circuit training. Dus elke type motor en rijder is van harte welkom.
 
Per dag zijn er 3 verschillende groepen welke weer opgedeeld worden in kleinere groepjes. Dus als de ene groep aan het rijden is, heeft de andere rust en uitleg van de instructeur. Maximale rijtijd dus.
 
 

Op het terrein van CHM (politie circuit Lelystad) gelden de volgende regels:
 
- De deelnemer moet zich op verzoek kunnen legitimeren. 
 
- De motoren moeten voorzien zijn van een kenteken.
 
- Je moet in het bezit zijn van een geldig motorrijbewijs A en de motorfiets moet minimaal WA verzekerd zijn.
 
- Het terrein van CHM Lelystad is alleen toegankelijk voor voertuigen die op de openbare weg zijn toegestaan.

- Op de baan van politie Lelystad gelden de wettelijke regels en veiligheidsvoorschriften zoals deze ook op de openbare weg gelden. 
 
- Vrij rijden is niet toegestaan tijdens de motor circuit training Lelystad.
 
- Je dient beschermende kleding te dragen op het racecircuit.
 
- Je motorfiets is technisch in orde en voorzien van een standaard uitlaat. Een vervangingsdemper is alleen toegestaan met dB-killer en mag de grens van maximaal 89 dB(A) niet overschrijden.

- Inhalen is niet toegestaan en de groepen blijven bij elkaar. Inhalen is alleen toegestaan op het rechte stuk en onder voorwaarde dat de ingehaald wordende bestuurder dit aangeeft met de rechter richtingaanwijzer en daarbij uitwijkt naar rechts.

- Alleen toegankelijk voor deelnemers. Toeschouwers zijn niet toegestaan tijdens deze circuittraining motor.
 
- Alleen profielbanden zijn toegestaan tijdens de circuitdag op Lelystad.
 
- Zorg voor een volle tank. Er is een Tango pompstation circa 2 kilometer vanaf het circuit. Tijdens de sessies kun je niet tanken, in de middagpauze kan je wel naar de pomp rijden. 
 
- De bandenspanning van de motor dient hetzelfde te zijn als bij normaal gebruik op straat.
 
 

Bij vragen of opmerkingen over circuit Lelystad motor kan je altijd contact opnemen met Racecracks op +31614437410 of info@racecracks.nl
 
Racecracks geef geen trainingen op het Midland circuit van Lelystad.
 
Denk ook eens aan de circuitdagen op circuit Zandvoort, circuitdag op TT Assen en circuit Mettet. Op deze circuits hebben we ook niveau 1 en 1+ zodat je op hetzelfde tempo kan rijden als je ook op circuit Lelystad heb gedaan. 
 
Schrijf je in voor de Tips & Acties van Racecracks