Circuitdag Mettet

Circuitrijden op Mettet met je eigen motor. De circuitdag Mettet motor kalender is hieronder te zien.

 

De trackday 2018 datum voor circuit de Mettet is Maandag 9 Juli.

Vrij rijden kost 119,- en instructie kost 129,-  

We bieden 6 x 20 minuten rijtijd,

Hele dag Tijdwaarneming

Goede groepsindeling voor circuit Mettet + vrij rijden en les van de ervaren instructeurs. 

Speciaal voor de motorijders die normaal gesproken op straat rijden hebben we de rijvaardigheidscursus waarbij we jou erg veel kunnen gaan leren over het verbeteren van de motorbeheersing. Daarnaast moet het een gezellig dagje uit zijn met allemaal andere rijders die dezelfde passie delen voor het motorrijden en daar hoort een verhoogde rijvaardigheidstraining nou eenmaal bij. 

In de pitbox van de organisatie kan je vanaf 2018 de rondetijden bekijken. Dit is een gratis service van Racecracks. 

 

Adres circuit Mettet:   Rue de Saint-Donat 6,  5640 Mettet Belgique

 

Opzet evenement circuitdagen Mettet 2018

Ieder niveau rijdt minimaal 6 x 20 minuten met goede groepsindelingen op het race circuit van Mettet. Ook zal er weer voor Niveau 1 & 1+ weer een interessant theorieblok plaatsvinden in het leslokaal voor nog meer tips over de rijtechniek.

Voor de beginners bieden we een track day aan met je eigen moto waarbij we jou zelfs tijdens je 1e circuitdag de fijne kneepjes van het motorrijden gaan bijleren en je niet meer zo gespannen op de motor zit. Aan het einde van de dag zal je jouw rijtechniek enorm verbeterd hebben en hierdoor zal je ook op de openbare weg veel zelfverzekerder zijn. 

De paddock is de avond voor het evenment geopend vanaf 19.00. Inschrijven is van 7:30 - 8.00 uur. Afhankelijk van je groep is de dag afgelopen tussen 17.00 - 18.00 uur. 


 

Rondetijden indicatie voor de circuitdag Mettet 


Niveau  1:    rijvaardigheids training met les: 1:39 en hoger  (Assen 2.45 en hoger)

Niveau 1+    rijvaardigheidstraining met instructie 1:32 - 1:38    (Assen 2.25 - 2.44)

Niveau 2:    Op Mettet bieden we geen niveau 2 aan. Je kan inschrijven voor niveau 3 vrij rijden, privetraining of niveau 1+.

Niveau 3:    vrij rijden 1:17 - 1.31 min  Op Mettet hebben we 2 groepen niveau 3 op basis van snelheid. (Assen 2.01 - 2.25) wil je bij je maatje in de groep stuur Ferry dan een email.

Niveau 4:    vrij rijden onder de 1:17 min.  (Assen 2.00 en lager) Snel en veilig jezelf verbeteren tijdens de circuitdagen. 

Privetraining: 1:19 - 1.32 min (Assen 2.05 - 2.25) Leer de fijne kneepjes van het racen tijdens de race school training.

 

Circuit rijden motor

 

Paddock Mettet

De paddock is volledig geasfalteerd. Toiletten, douches en pitboxen zijn aanwezig, 20 stroomkasten met normale stekker en de blauwe campingstekker. Kortom alles binnen handbereik voor een geslaagde circuitdag.

Racecracks staat erom bekend dat het de puntjes op de i heeft qua organisatie, veiligheid en lesniveau.

Daarnaast geranderen wij maximaal 35 motoren op de baan zodat je de ruimte hebt voor het verbeteren van je rijtechniek en verhoogd de veiligheid.  De circuit lengte van Mettet te belgien is 2300 meter met talrijke technische en snelle bochten voor een geweldige kick. 

Kortom: boek bij Racecracks voor een geweldige circuitdag. We gaan je zeker het nodige leren!

Moto piste Mettet vanuit de lucht

 
Pitboxen
 
Er zijn pitboxen te huur tijdens de circuit events van 4,5 x 15 meter voor 170,- per pitbox. In dit nieuwe complex zijn ook extra toiletten en douches. Je kan ook een pitboxplex reserveren voor 30,- per dag op basis van maximaal 8 deelnemers per pitbox.

Reserveren box, stuur een mail naar: info@racecracks.nl en maak vervolgens het huurbedrag over naar de ING rekening van Racecracks met vermelding van uw naam. Rekening gegevens:  IBAN: NL08INGB0007144508  BIC: INGBNL2A  t.n.v. Racecracks B.V. te Wateringen.

Boxen zijn de dag voor het evenement beschikbaar vanaf 18.30. Bij het ophalen van de sleutel betaal je 100,- borg die je de volgende dag weer terug krijgt bij het inleveren van de sleutel en schone pitbox.

Uiterlijk om 18.30 moet de pitbox weer leeg zijn. Zeker als er na ons een groot evenement is zoals de Ducati Day.

 
 

Bandenservice
Banden en onderdelen kunnen aangekocht worden tegen scherpe prijzen en gemonteerd worden op de paddock door professionele monteurs.

Veerspecialist
Robin Duyzers is meestal aanwezig om je motorfiets GRATIS af te stellen.
 
Restaurant 
Er is een restaurant aanwezig zijn de trackdays Mettet op de 2e verdieping met dakterras met uitzicht over het circuit. Openingstijden vanaf 7.30 - 22.00. De keuken is geopend tot 20.00 zodat de deelnemers die aankomen kunnen dineren.
 
Track days 2018: Maandag 9 Juli op het technische circuit van Mettet. 

 

The Experience

Direct inschrijven

 

Plattegrond crcuit Mettet

 

Fotograaf
Onze sportfotograaf zal van iedereen meerdere actie foto's maken. Deze zijn eind van de dag al te bewonderen en te bestellen. 

Koffie
Lekkere Koffie en thee staat klaar tijdens de inschrijvingen, briefing en theorie.
 
Benzinestation
Deze bevindt zich op 200m van de paddock. Neem wel een pinpas mee zodat je aan de pomp kan betalen. Alle normale pinpassen zijn bruikbaar. Dus de motorrijders zonder kenteken moeten even opletten. 
 
Overnachten Paddock
De dag voor het evenement van circuitrijden op Mettet kan je vanaf 19.00 terecht op de paddock. Deze zal voorzien zijn van sanitair en stroom. We dienen de paddock van circuit Mettet absoluut te verlaten aan het einde van de circuitdag om uiterlijk 19.00
 
Uitzicht vanaf frituur op oude start-finish en benzinepomp. Ingang paddock bevind zich net achter de (RTL Sport) loopbrug aan de linker kant. Daar kan je dus een tour de circuit maken met je eigen motor. 


Voor hotels zie www.booking.com
Adres circuit Belgie:   Rue de Saint-Donat 6,  5640 Mettet Belgique
 

Mettet circuit

Direct inschrijven

 

Wij bieden geen examen mogelijkheid aan om een racelicentie in Belgie aan te vragen bij de fmb bmb. 

Schrijf je in voor de Tips & Acties van Racecracks