Circuitdag Zandvoort

Problemen met de rijtechniek? Wij lossen die voor je op tijdens onze trackdays! Op deze pagina veel informatie over een geweldige dag zelf racen op Zandvoort met je eigen motor. De ideale bochtentraining!

 

Direct inschrijven

Aanpassingen circuit Zandvoort:

De baan is vanaf 2020 gaver om te rijden. De kombochten voelen enorm goed aan en ook de GP-chicane overslaan is erg prettig. De Rob Slotemakerbocht is enorm gaaf om te rijden met de motorfiets en ook veiliger dan de GP-chicane. De baan is veiliger geworden door de grotere uitloop bij de Gerlach bocht en de baan is aan de binnenkant verbreed bij de Hugenholtz bocht.  Zo is ook de derde bocht, de Hugenholtzbocht, voorzien van extra hoogteverschillen. "Ja, die is als het ware parabolisch gemaakt zodat er twee motoren naast elkaar en met dezelfde snelheid doorheen kunnen. Daar zal het stijgingspercentage variëren tussen de acht en achttien procent."   De Arie Luyendykbocht heeft een banking van 18 graden en dat is uniek op een Europees circuit. In 2021 zal de baan verder gemoderniseerd worden in aanloop naar de Formule 1 race. 

Tijdens de Racecracks evenementen bieden we zeer leerzame en leuke instructie aan zodat je al binnen 1 dag enorm veel progressie zal maken. Daarnaast bieden we ook vrij rijden aan. Circuitrijden voor iedereen!

Heb je al van alles geprobeerd maar ben je nog steeds onzeker, gespannen of nerveus op de motor en heb je daardoor last van moeie armen? Boek dan eens een leuke les bij ons op het circuit om hier voor eens en altijd vanaf te komen. Speciaal voor de motorrijders die normaal op straat rijden hebben we hiervoor een leerzaam dagprogramma ontwikkeld. Dit is niveau 1 waarbij je op je eigen tempo en met de goede tips je rijtechniek enorm verbeterd. 

 

Inbegrepen bij de Racecracks circuitdag op Zandvoort:

*  Inclusief hele dag tijdwaarneming

*  Inclusief nachtwaker

 

Schrijf je zo snel mogelijk in voor een trackday om teleurstelling te voorkomen. In 2020 was de motor circuit training telkens volgeboekt. Hoewel dit in 2018 en 2019 ook het geval was dus boek op tijd je dagen. 

 

Direct inschrijven

Meer info over een Circuitdag Zandvoort

 

Wil je zelf rijden op circuit Zandvoort met instructie of geheel vrij rijden op circuit Zandvoort met veel rijtijd en GRATIS hele dag tijdwaarneming? Schrijf je in en je kan 5 sessies genieten van de Nederlandse rollercoaster. Een nachtwaker is inbegrepen dus de avond ervoor aankomen hoelaat het jou uitkomt. Met de rijvaardigheidscursus niveau 1, zet je jouw 1e stap naar het verbeteren van je totale rijtechniek op je eigen motor.

 

Er zijn instructiegroepen voor alle snelheden en groepen vrij rijden met goede groepsindeling die we optimaliseren met de tijdwaarneming. Zelfs voor de onervaren rijders hebben we motorcursussen waarbij de straatrijders zonder circuitervaring het beste voor niveau 1 kunnen inschrijven. Speciaal voor de motorrijders die normaal op straat rijden hebben we niveau 1 opgezet. Kortom, doe de motor experience en beleef een onvergetelijke dag. 

 

Na een dag motorcursus zal je rijtechniek enorm verbeterd zijn en zal je nog meer plezier in het motorrijden krijgen. Zelf rijden op het circuit van Zandvoort tijdens een motor circuitexperience is niet alleen leerzaam maar ook enorm leuk om te doen. Ongeacht je snelheid hebben we diverse niveaus waarbij wij speciaal voor de beginners en gevorderden programma's klaar hebben liggen die jou gaan helpen om op je eigen motor de rijtechniek te verbeteren tijdens een motor  rijvaardigheidstraining of vrij rijden sessies.

Inschrijving en motor keuren kan de avond ervoor tussen 20.00 en 21.00 en de dag zelf tussen 7:30 en 8:00. Het dagprogramma is om 17:00 afgelopen. Niveau 1 is als 1e klaar en dit zal ongeveer om 16:10 uur zijn. 

 

Zelf racen op Zandvoort met Racecracks Trackdays & Racing School

Direct inschrijven

 

Adres circuit Zandvoort:  Burgemeester van Alphenstraat 108, 2041 KP Zandvoort.

 

 

Een motorrijbewijs is niet verplicht voor circuitrijden op Zandvoort maar je dient wel de motor volledig onder controle te hebben met de nodige ervaring. Dus wil je op Zandvoort zelf racen met je eigen motor, hou er dan rekening mee dat je de basisvaardigheden beheerst. 

Rondetijden voor de motortrainingen op race circuit Zandvoort. Rondetijden zonder chicane op Zandvoort dus de 2020 layout is gelijk aan de rondetijden op Assen. 
Niveau 1: met les: 2:35 en hoger.   geen circuitervaring en speciaal voor de straatrijders.
Niveau 1+: met les:  2:25 - 2:34  geringe circuitervaring en geschikt voor de aller snelste straatrijders. 
Niveau 2: met les:   2:10 - 2:24 circuitdag voor de rijders met meerdere circuitdagen circuitervaring.

Niveau 3: circuit vrij rijden: 2:01 -2:19. Vrij rijden. 

Niveau 4: vrij rijden Zandvoort: 2:00 en lager. Voor de rijders die erg snel zijn of willen trainen voor hun race  

 

En dan hebben we nog de motor training voor circuitrijders die maximaal willen trainen voor hun race:

Privetraining niveau 1.58 - 2.10  Leer maximaal van een ervaring circuit instructeur. De circuittraining om sneller te worden voor je wedstrijden.

Programma Zandvoort

Op deze hele circuitdag rij je maar liefst 6 sessies zodat iedereen veel kan rijden EN leren van het circuit rijden. Zo zijn er uitgebreide briefingen, theorie en een duidelijke uitleg van je persoonlijke instructeur zodat je een betere rijder kan worden. Bij de inschrijving staat altijd koffie en thee klaar voor een prettig ontvangst. Wij doen er alles aan om jou een geweldige tracktraining te bezorgen en we zijn zelfverzekerd dat dit nog gaat lukken ook.

Kortom, een volledige dag motorsport en pure passie tijdens een dag circuit rijden.

 

Activiteiten circuit Zandvoort

Direct inschrijven

 

 

Tijdwaarneming tijdens de trackday

We bieden de gehele dag tijdwaarneming aan tijdens de motor trainingsdagen. Door de tijdwaarneming gaan we actief deelnemers bijsturen zodat er mooie gelijkwaardige groepen ontstaan. Je rondetijden kan je live terug zien op www.ontime.bike 

Overnachten

Racecracks huurt een nachtwaker in zodat je gratis op de hoofdpaddock kunt overnachten en al je spullen kunt klaarzetten zodat je de circuitdag relax kan beginnen. Dit is een gratis extra service van Racecracks voor de tracktraining op circuit Zandvoort. In de avond voor het evenement gaan we beginnen met inschrijven en de technische toelating. De volgende ochtend gaan we hiermee verder waarbij er altijd lekkere koffie of thee klaarstaat. De avond ervoor staat tevens de Racecracks koelkast weer gevuld voor je klaar in de pitbox voor het circuit rijden op Zandvoort. Een hotel bij circuit Zandvoort vindt je erg makkelijk door even te zoeken op Booking.com. 

 

Pitboxen

Pitboxen zijn te huur voor een onvergetelijke training op circuit Zandvoort. Kosten zijn 150,- per dag (wil je de avond ervoor al in de box dan betaal je ter plaatse 75,- extra)

Een pitboxplek kost 35,- voor een gedeelde plek in de pitbox. Afmeting pitbox: 5x23 meter!

Reserveren box, stuur een mail naar: info@racecracks.nl en maak vervolgens het huurbedrag over naar de ING rekening van Racecracks met vermelding van je naam. Rekening gegevens:  IBAN: NL76 INGB 0007 0481 27    BIC:  INGBNL2A t.n.v. Racecracks B.V. te Wateringen

Je kan bij je inschrijving een arrangement boeken door bij je boeking de optie van pitboxplek of gehele pitbox aan te vinken zodat je dit niet apart hoeft te regelen voor de motorrijvaardigheidstraining. 

Boxen zijn de dag van het evenement beschikbaar vanaf 7:30. Haal je de avond ervoor de sleutel op (vanaf 19:00) dan betaal je ter plaatste 75,- extra.  Bij het ophalen van de sleutel betaald je 100,- borg die je de volgende dag weer terug krijgt bij het inleveren van de sleutel en schone pitbox. Uiterlijk om 17.30 moet de pitbox weer leeg zijn.

 

Circuit zandvoort zelf rijden

 Direct inschrijven

 

Paddock

Toiletten zijn aanwezig op het rennerskwartier. Stoom kan je gratis gebruik van maken, er staan diverse stroomkasten. De banden en onderdelenservice is V-racing waarbij je banden kan aankopen of wisselen. De fotograaf is uiteraard ook aanwezig om van jou gave actiefoto's te maken. Bernies bar zal geopend zijn van 7:30 tot 18:00uur voor diverese (warme) dranken of wat broodjes en een lunch. Op de paddock is een PIN benzinepomp die de gehele dag geopend zal zijn.  

 

Maximale geluid tijdens de rijvaardigheidstraining motor of vrij rijden Zandvoort 2020

Maximaal geluid 93 dBa.

Tijdens het racen op het circuit wordt het totaal geproduceerde geluid per motor van iedere ronde dynamisch gemeten. Net zoals op TT circuit Assen en Spa Francorchamps. Op Mettet en Lelystad tellen ze niet de Decibellen apart bij elkaar op maar meten ze individueel. Deelnemers krijgen bij de eerste geluidoverschrijding een waarschuwing, bij de tweede overschrijding volgt er definitieve uitsluiting van deelname zonder restitutie van het inschrijfgeld. Kom dus met je standaard uitlaat of vervangingsdemper MET DB-killer naar circuit park Zandvoort. Zandvoort is qua geluid strenger dan Assen. 

Stel dat je eraf gehaald wordt, schakel tijdens de volgende sessie eerder naar de 5e versnelling bij opkomen rechte stuk en geef even niet vol gas. Hou ook helemaal links aan want de geluidspaal staat aan de rechterkant. Ga je op circuit Zandvoort vrij rijden, let dan extra op dat je uitlaat en motor stil genoeg is. 

 

Racecracks staat erom bekend dat het de puntjes op de i heeft qua organisatie, veiligheid en lesniveau.
Kortom: wil je op circuit Zandvoort racen boek bij Racecracks voor een geweldige dag op circuit Zandvoort. Je weet op een veilige manier je rijtechniek al binnen 1 circuitdag enorm te verbeteren en inclusief de bekende sfeer en gezelligheid waar Racecracks om bekend staat. 

Geefs eens een dagje racen op circuit Zandvoort cadeau aan je geliefde. Het cadeau van het dagje racen op Zandvoort zal zeker in de smaak vallen bij je partner. Neem contact op met Racecracks voor meer informatie. We beantwoorden graag al jouw vragen. 

Book now and join the super experience.

Plattegrond circuit Zandvoort

Wie wil er nou niet zelf op circuit Zandvoort rijden. 

 

Circuit Zandvoort agenda

Bekijk kalender

 

 Circuit Zandvoort Adres: Burgemeester van Alphenstraat 108, 2041KP Zandvoort.

 

ZANDVOORT

Circuit day Zandvoort

 

Below you will find lots of information about a great racing day at Zandvoort with your own motorcycle.

The 2020 calendar of Zandvoort is almost known. Grab your agenda and note: 26 April + 7 Juni 2021. 

·       End of November 2020 we are know the 2021 dates on the F1 track Zandvoort. 

* Minimal 5 sessions.

* Including all day timekeeping

 

Have you tried everything, but are you still insecure, tensed or nervous on the bike and are you suffering from tired arms? Sign up for a nice circuit lesson with us to overcome this once and for all. Especially for the motorcyclists who normally ride on the streets, we have developed an educational day program for this. In level 1 you will improve your driving technique enormously at your own pace thanks to our good and valuable tips.

The dates for the motor training at Zandvoort in 2019 are known and can also be booked directly via Data & Prices.

 

Setup event

Do you want to drive on circuit Zandvoort with instruction or a completely free ride with a lot of driving time and free timekeeping all day? Sign up and enjoy no less than 6 sessions a day. A night watchman is included, so you can arrive any time you like on the night before. With the driving skills course level 1, you take your 1st step towards improving your overall driving technique on your own motorcycle.

There are instruction groups for all speeds and free driving groups with good a composition, optimized by use based on the lap times (even during the event). Even for the inexperienced riders, we have motor courses where street riders without circuit experience can best register for level 1. Especially for the motorcyclists who normally ride on the street, we have set up level 1. In short, join the motor experience and enjoy an unforgettable day.

After a day of motor training, your riding technique will be greatly improved and you will get even more pleasure in motorcycle riding. Self-driving on the circuit of Zandvoort during a motorcycle circuit experience is not only educational but also very nice to do. Regardless of your speed, we have various levels where we have special prepared programs for the beginners and advanced riders,  that will help them to improve their driving technique during a motor driving training or free driving sessions.

Registration and technical inspection of your bike is possible the night before the event, between 20.00 and 21.00 and on the day itself between 7:30 and 8:00. The day program ends at 16:50. Level 1 is finished 1st and this will be around 16.10.

A motorcycle license is not mandatory for circuit riding at Zandvoort, but you must have full control  over your bike, together with the necessary experience. So if you want to race at Zandvoort with your own bike, keep in mind that you have mastered the basic skills.

 

Lap times for the motor training on race circuit Zandvoort and Assen.

·         Level 1: with instruction: 2:35 and above. No circuit experience and especially for the street riders.

·         Level 1+: with instruction: 2:25 - 2:34 Minor track experience and suitable for the fastest street riders.

·         Level 2: with instruction: 2:10 - 2:24 Track day for the riders with multiple trackdays experience.

·         Level 3: free riding: 2:01 - 2:19 (if there are enough competitors, an A and B group willbe created, based on lap times)

·         Level 4: free riding: 2:00 and below. For the riders who are very fast or want to train for their race.

Last but not least, we offer the motor training for track riders who want to practice as much as possible for their races:

·         Private training level: 1:57 - 2:10. Learn from an experience track instructor. This isthe track training to become a faster racer.

Schrijf je in voor de Tips & Acties van Racecracks