Alcarras - 25 mrt. 2022 - 27 mrt. 2022
Alcarras
Circuit informatie
Alcarras
 • 3.743 m
 • 10 linker bochten
 • 4 rechter bochten
 • 8 instructie plekken beschikbaar
 • Geen vrij rijden plekken meer beschikbaar
Evenement informatie
 • 25 mrt. 2022 - 27 mrt. 2022
 • Alcarras
Boek evenement
Selecteer instructie of vrij rijden

Je hebt gekozen voor: "vrij rijden". Racecracks deelt je vervolgens in voor het juiste niveau. Een niveau claimen is niet meer mogelijk. Kies hieronder je opties. Zorg dat je rondetijden in je portaal up-to-date zijn en werk deze af en toe bij.

Instructie niveau. In welk niveau pas je het beste denk je? Heb je al rondetijden? Vul deze in op je portaal.
Rijstijl op straat of op het circuit

Transportverzekering. Vul een bedrag in wat je wilt verzekeren voor je motor + spullen. Kosten: 10/1000. Dus als je 5000,- wilt verzekeren betaal je 50,- Let op: eigen risico = 500,-

Transport verzekerd bedrag
Event extras
Opmerking
Uitgebreide informatie per onderdeel

CARRETERA VALLMANYA -GIMENELLS  KM 13,1   25180 ALCARRÀS  LLEIDA

Motoren kunnen voorafgaand aan het evenement door Racecracks worden onderworpen aan een technische keuring op de navolgende onderdelen: Uitlaat, rem en remblokken, gashendel, vloeistofdichtheid, ketting, banden en algemene technische staat.  Spiegels dienen deugdelijk te worden afgeplakt met geschikte tape of te worden ingeklapt.    

Je mag op Alcarras met open race uitlaten rijden. Max. 107 dBA bij 6000RPM op 50 cm afstand. Dus dat is ruim 2 keer zoveel geluid als in Nederland. Db-killer kan je dus thuis laten.

 1. Het gebruik van de volgende beschermingsmiddelen tijdens het rijden op het circuit en het rennerskwartier is verplicht:    
 • een onbeschadigd lederen raceoverall of leren broek en jas waarbij de jas en broek degelijk aan elkaar vast geritst wordt;    
 • voor niveau 1 is een textiel motorpak dat glijvast en hittebestendig is eveneens toegestaan;    
 • onbeschadigde lederen lange handschoenen en hoge motorlaarzen die de polsen en enkels bedekken;    
 • een rugprotector;    
 1. onbeschadigde integraal helm (helm met uitsluitend kinbescherming en 1 van de volgende keurmerken: het Europese ECE.22.05, het Japanse JIS T8133 en het Amerikaanse SNELL M2010.    Het dragen van motorspijkerbroeken, jethelmen en capuchons is NIET toegestaan.     
 2. Het gebruik van camera’s op het lichaam of op de helm is NIET toegestaan.

Op de paddock (parkeerplaats) zijn diverse voorzieningen aanwezig ter ondersteuning van de rijder en zijn motor. Op de route naar het hotel is een tankstation op 8 minuten rijden van het circuit. Het paddockrestaurant zal de gehele dag geopend zijn.     
Je kan overnachten op de paddock door zelf een slaapplek te creëren. Tent, bus of caravan zijn een aantal mogelijkheden. Toiletten, douches en stroom is aanwezig. Oude olie en remvloeistof kan in de speciale olie drains. Overig afval in de bakken aub en neem na afloop van het evenement je oude banden mee naar huis. Neem ook altijd de blauwe "camping"stekkers mee van het type 3-polig 16A en neem geaarde 220V stekkers mee.     
Slapen op de paddock is alleen toegestaan op het hoge gedeelte van de paddock. Camperen direct voor de pitboxen is NIET toegestaan.

Bij de inschrijving kan je de optie aanvinken voor een eigen pitbox of een pitbox delen met anderen. Een pitbox delen noemen wij een "pitboxplek"    
Heb je al ingeschreven en wil je een pitbox of pitboxplek huren? Stuur Racecracks even een e-mail.   
Boxen zijn de dag voor het evenement meestal beschikbaar vanaf 18:30. Bij het ophalen van de sleutel betaald je 50,- borg die je bij het inleveren van de sleutel weer terug krijgt.

Banden en onderdelen kunnen aangekocht worden tegen scherpe prijzen en kunnen gemonteerd worden.     
Er zal een voorraad banden aanwezig zijn. Ook je eigen meegebrachte banden kunnen gewisseld en gebalanceerd worden.

Ferry van Rijn van Racecracks kan de vering van jouw motorfiets beter afstellen. Je zal de sessie daarna gelijk een verbetering waarnemen! Eenmalig 10,- per dag waarna je zoveel langs kan komen als je wil.

Bij je aanmelding ontvang je een rijnummer maar ook een tijdwaarnemingsticker die je op de motorfiets plakt.     
Via de site: http://www.ontime.bike  kan je je rondetijden live zien en later terug kijken.     
Beste is om de sticker op plastic of glasvezel te plakken (op de kuip) aan de rechterkant dus aan de kant van de gashendel.    
De stickers niet op carbon plakken, niet op elkaar bij 2 stickers en niet aan de binnenkant van je kuip. Ook niet op het frame, staal, aluminium etc en niet op je lichaam.    
Plak je de sticker niet goed. Dan  registreert de sticker geen rondetijden. De sticker kan je na het evenement van je motor halen en weggooien.

De fotograaf zal van ieder mooie foto’s maken. 3 dagen na het evenement zijn deze te zien via: http://www.pixmotorr.com

Het transport wordt geregeld op professionele werkwijze zodat je motor en spullen netjes vervoerd worden. De motor gaat op een motorkrat waar ook je overige spullen bij kunnen. Alles wat op je motorkrat past kan mee. Kosten 329,- per motorkrat voor een retour vanuit Nederland naar Alcarras. Laden en lossen gebeurd nabij Zwolle en Den-Haag. Zwolle enkel op afspraak.     
Schade als gevolg van wrijving is niet gedekt in de als optie af te sluiten transportverzekering voor 10,- / 1000,- waarde.     
Een opsomming van de belangrijkste zaken op mee te nemen:    
Motorfiets (vergeet je contactsleutel niet mee te nemen)  motorbokken, stoeltje, jerrykan + trechter, bandenwarmers, bandenspanningsmeter, gereedschap, verlengsnoer, extra set banden, Motorolie, kettingspray, tang, schroevendraaiers, ratel met toepasbare dopmaten, steeksleutels om je ketting te spannen, duct tape, spanband, rol papier, tiewraps, reserve delen, remblokken,  motorslot, motorpak, onderkleding, kleerhanger, oordoppen, motorlaarzen, rugprotector en motorhelm. Bij aankomst op de paddock van Crcuito Alcarras staat jouw motorkrat klaar. Dit is wel erg luxe en onbezorgd aan je rijsessies beginnen.

In 2022 zal de crew en deelnemers in verschillende hotels overnachten. Het is goed om te spreiden om overbelasting in de hotels en naastgelegen restaurants te voorkomen.     
IBIS Styles hotel in Torrefarera. (14 auto minuten van het circuit) Adres: Carrer La Variant S N, Autovia A2 Salida 461, Poligono ind Torrefarrera, 25123 TORREFARERA LLEIDA  SPAIN. Naast gelegen restaurant: PARADOR.    
Casanova hotel in Fraga. (14 auto minuten van het circuit) Straat: Avenida Madrid 54. Naast gelegen (200m bij de rotonde) goede restaurant: Casa Armando of bij de snelweg gelegen Ficus&Persica kan je ook goed eten.     
Parador hotel in Lleida. (22 auto minuten van het circuit) Parkeergarage aanwezig. Kost wat meer maar is een luxe, mooi en goed hotel. Er zit in het hotel een goed restaurant waar stilte gewaardeerd wordt. Niet geschikt voor luidruchtige groepen.     
Op zaterdagavond 19 maart en 26 maart zal de crew op de paddock gaan bbqén. Doe gezellig mee maar neem je eigen bbq, vlees en drinken mee. Op die manier doen we allemaal wat en is het toch 1 grote gezellige BBQ.

We gaan weer rijders begeleiden. Deze rijders willen we verder helpen om hun rondetijden omlaag te krijgen en hun rijtechniek te verbeteren.     
Je kan ook samen met je maatje een privetraining aanvragen en anders zorgt Racecracks voor een gelijkwaardige deelnemer.     
Het gaat om groepen met maximaal 2 deelnemers op 1 instructeur. Dus maximale aandacht. Verplicht om een hesje te dragen dus dan kan je het airbag vest NIET aan.     
Meestal monteren de instructeurs met de rijtraining een camera op hun motor voor videoanalyse zodat je nog meer inzicht krijgt in de verbeterpunten. Dit is een service van de instructeurs dus hier betaal je niet voor.     
Heb je het gevoel niet te weten hoe je veilig nog harder kan gaan, dan is dit een unieke kans om op hoger niveau les te krijgen en zo sneller en vooral veiliger hard te gaan.     
Zowel de snelle circuitrijders, Zac en Cuppers kunnen bij Racecracks terecht voor deze race cursus tenzij ze niet sneller rijden dan 1:54 op Assen.

Aanvraag van de privetraining per email. 

Auto huren

Een auto huren kan al vanaf 20,- per dag. http://www.autohuren.nl waarbij Alamo rent a car en Hertz het klantvriendelijkst zijn.
http://www.rentalcars.com is de laatste tijd goedkoper dan autohuren.nl

Vliegtickets
Vliegretourtje kan je al boeken vanaf 70,-  Google eens op vliegwinkel, skyscanner of kijk op de site's van Tarnsavia en Ryanair. 

 

Donderdag 17 maart 2022 Transavia Amsterdam 7:00  --> Barcelona 9:15.
Maandag   21 maart 2022 Transavia Barcelona 10:00 --> Amsterdam 12:30.

 

Donderdag 17 maart 2022 Transavia Rotterdam 11:30 --> Barcelona 13:30.
Maandag   21 maart 2022 Transavia Barcelona 15:55 --> Rotterdam 18:10. 

 

Donderdag 17 maart 2022 Transavia Eindhoven 11:25 --> Barcelona 13:25.
Maandag   21 maart 2022 Transavia Barcelona 13:50 --> Eindhoven 16:10. 

 

Donderdag 24 maart 2022 Transavia Amsterdam 7:00  -->  Barcelona 9:15.
Maandag   28 maart 2022 Transavia Barcelona 15:30 --> Amsterdam 17:55. 

 

Donderdag 24 maart 2022 Transavia Rotterdam 11:30 --> Barcelona 13:30.
Maandag   28 maart 2022 Transavia Barcelona 9:45  --> Rotterdam 12:00. 

 

Donderdag 24 maart 2022 Transavia Eindhoven 11:25 --> Barcelona 13:25.
Maandag   28 maart 2022 Transavia Barcelona 8:55  --> Eindhoven 11:10.