TT Assen 2024

Alle informatie over de TT van Assen in een bondig overzicht vindt je hieronder.
 
Datums van het grootste motor evenement op het TT circuit Assen: Noteer het in je agenda!
Data Dutch TT Assen 2024: Vrijdag 28 juni, Zaterdag 29 juni en Zondag 30 juni.

Het 2024 tijdschema plaatsen we hier zodra deze bekend is. 

Inhoudsopgave
•    Tickets voor de GP op het TT circuit van Assen.
•    Entreeprijzen en programma TT Assen
•    Bereikbaarheid TT Assen
•    TT Assen programma
•    Checklist als je naar de TT van Assen gaat en andere tips voor het circuit bezoek


Tickets voor de GP op het TT circuit van Assen

– meer informatie over de kaartverkoop voor de TT van 2024 –

Er zijn (VIP) kaarten te koop via de website van het TT circuit . Parkeren zit bij deze Vip tickets inbegrepen. Met de VIP Haarbocht Lounge kan je gratis parkeren bij de TT hal van Assen op vertoon van je entree tt kaart. De Legends club en de VIP Village hebben op vr-za-zo mooie arrangementen beschikbaar.  Pagina voor de VIP kaarten


De MotoGP met rijders als Marc Marquez, Fabio Quartarado en Francesco Bagnaia is natuurlijk het absolute hoogtepunt van de traditionele Dutch TT. Maar de liefhebbers genieten evenzeer van de verbeten strijd in de Moto2, Moto3 klasse en hun favoriete motorcoureur.


Met het organiseren van de Dutch TT op zondag komt de organisatie tegemoet aan een lang gekoesterde wens, om zo de motor sportliefhebbers gedurende twee vrije weekenddagen op het Circuit van Drenthe te kunnen ontvangen. Hiermee wordt een nieuwe dimensie toegevoegd aan de rijke TT-historie. Vrijdag zijn de trainingen, Zaterdag de kwalificaties en Zondag de races.
 
De Dutch TT is onvergetelijke motorsport met emotie, die je moet beleven en ervaren. En met een passe partout voor de trainingsdagen tijdens de Dutch TT zit jij op pole position voor de prachtige motorraces. Er zijn vele tribunes waarvan de hoofdtribune het populairst is.

MotoGP-kalender 2024:

MotoGP kalender 2024

Entreeprijzen en programma TT Assen
De entreeprijs is afhankelijk van de dag, tribune of taludplaatsen. Goedkope plaatsen vindt je op het talud. Alles is een vaste prijs dus er is geen aanbieding of korting mogelijk.

Tickets zijn online voordeliger dan aan de kassa.  
De internet tickets zijn nu al beschikbaar. De entreegelden beginnen voor de wedstrijddag op zondag 30 Juni bij 62,- voor een Talud ticket. Op de Haarbochttribune, Stekkenwal en Ossebroeken zijn speciale rolstoelplaatsen te reserveren voor ook 62,- en er kan 1 begeleider mee voor ook 62,-
Overige entreeprijzen voor de Zondag: Winterdijk tribune: 131,- Strubben tribune: 116,- TT-world tribune: 16,- Haarbocht tribune: 116,-  Stekkenwal tribune: 81,- Bult tribune: 81,- Ossebroeken tribune: 100,-
Een dagkaart voor Zaterdag 29 juni kost 40,- en voor Vrijdag 28 juni 35,- Daarnaast zijn er diverse passepartouts te verkrijgen voor entree op verschillende dagen die iets voordeliger uitpakken. De vrijdag en zaterdag samen kost bijvoorbeeld 45,- en 3 dagen vanaf 76,- kijk voor meer info op de site van TT Assen. 

 

Ook eens op het circuit van Assen of Zandvoort rijden? Bekijk HIER onze kalenderBereikbaarheid TT Assen
TT Assen adres: De haar 9. 9405 TE Assen.
Tijdens de TT is er een verkeersplan in werking waarbij de bezoekers op een efficiënte wijze naar het circuit worden geleid. Zet je navigatie uit en volg de aanwijzingen op de borden langs de weg. Alleen zo kom je op de juiste parkeerterreinen. Tijdens de TT is het Twitter-account @TrafficTTAssen actief, die jou voorziet van actuele verkeerstips.
We adviseren om echt vroeg te vertrekken en zo de drukte voor te zijn. De kassa’s van het circuit gaan om 6.00 uur open zodat je op tijd bent voor de races en de warm-up. Koop wel vooraf je kaartjes want de Zondag zal weer uitverkocht zijn.


Als je met het openbaar vervoer naar het circuit komt, neem bij het NS Station Assen stadsbuslijn 1. Deze gaat rechtstreeks naar het TT Circuit. De bushalte is gesitueerd op het Jack Middelburgplein, aan de noordzijde van het circuit.
De NS zet in het TT-weekend extra en langere treinen in. Op zondagochtend rijdt er een extra vroege trein vanuit Amsterdam richting het circuit. Plan je reis op: https://9292.nl
 
TT Assen programma
MotoGP of Assen Program 2024 plaatsen we hier zodra deze bekend is gemaakt.

Waar moet je verder nog aan denken? Kom je met de auto of openbaar vervoer? Bekijk dan op de website van het TT circuit de juiste route informatie. Bij aankomst op de terreinen van het TT Circuit is het goed te weten dat er op vele plaatsen informatiepanelen staan, waarop verwijzingen zijn naar onder meer de tribunes, EHBO-posten, toiletten en veel meer.Vergeet je ticket niet mee te nemen als je van huis vertrekt naar het TT Circuit.Checklist als je naar de TT van Assen gaat en andere tips voor het circuit bezoek


Neem gerust enige frisdrankjes (echter niet in glas) en etenswaar mee naar de tribunes en de taluds. Is dat teveel bagage, geniet dan van de versnaperingen die op het TT Circuit te koop zijn. Een keur aan drankjes, snacks en natuurlijk koffie en thee. Het zelf meenemen van kratten (fris)drank is niet toegestaan. Daarnaast is het niet toegestaan alcoholische dranken mee te nemen.
Let op de weersverwachting en neem geschikte kleren mee. Is er kans op neerslag? Neem een stuk folie mee of bijvoorbeeld een poncho.

 
Zoals iedereen zal begrijpen moet het bezoek aan het circuit vooral gezellig zijn en moet het om de sport draaien. Daarom is het verboden om slag- en steekwapens, gereedschappen, brandbare materialen en ander gevaarlijk materiaal mee naar binnen te nemen. Dit soort voorwerpen worden dan ook in beslag genomen en vernietigd. De kans bestaat namelijk dat je bij het betreden van het TT-terrein gefouilleerd wordt.


Instructies van beveiligers en stewards moet je opvolgen. Huisdieren, zoals honden, worden niet toegelaten op de terreinen. Wanneer regels van het TT Circuit worden overtreden, zal de persoon die zich daaraan schuldig maakt, van het terrein worden verwijderd, zonder dat sprake zal zijn van terugbetaling van het ticketgeld.
Sinds tijden is de TT niet zo populair geweest als nu. In de stad is het TT festival met op Zaterdagavond de nacht van Assen en de TT baan van het circuit ligt er elk jaar nog mooier bij.


De TiTi van Assen wordt op tv live uitgezonden door de NOS en ZIGGO. Daarnaast kan je live via internet kijken met onder andere http://www.MotoGP.com
Verslagen zijn vandaag al te lezen op motorsport.nl site: https://nl.motorsport.com
Overnachten met de TT van Assen kan je het beste doen op 1 van de campings omdat de hotels vol zitten. Naast het voormalig verkeerspark Assen zijn veel campings en iets verderop is camping Witterzomer. 

 

Livetiming Assen: Live raceresults

TT Assen 2023

Ontvang gratis de guideline met daarin de beste rijtechniek tips die je echt meer rijplezier gaan opleveren.
*   Zit je in de bocht te gespannen op de motor en heb je daardoor last van je handen en schouders?
*   Wil je ook net zoals de snelle rijders harder door de bocht en toch genoeg reserve houden?
*   Lees met welke simpele tips je meer rijplezier op motor de krijgt
Klik op de onderstaande link om de handleiding met tips te downloaden:
https://racecracks.lpages.co/e-book-landingspagina/

Boek met rijtips