Alcarras
Circuit informatie
 • 3.743 m
 • 14 bochten
 • 28 jun. 2024 - 30 jun. 2024
 • Vanaf € 429,00
 • Instructie = volgeboekt
 • 10+ plekken vrij rijden beschikbaar
Circuit informatie
Boek evenement
Selecteer instructie of vrij rijden

Je hebt gekozen voor: "vrij rijden". Racecracks deelt je vervolgens in voor het juiste niveau. Een niveau claimen is niet mogelijk. Kies hieronder je opties. Zorg dat je rondetijden in je portaal up-to-date zijn en werk deze af en toe bij.

Ieder zonder circuit ervaring op een groot circuit start in niveau 1. Heb je al rondetijden? Vul deze in op je portaal. Met het aanvinken van een niveau geef je Racecracks een advies voor het niveau. Racecracks bepaalt aan de hand van de info + rondetijden + de snelheid van de andere rijders in welk niveau je geplaatst wordt.
Rijstijl op straat of op het circuit
Event extras
Opmerking
Login voor de wachtrij


Login om je in te schrijven voor de wachtrij

Inloggen

Uitgebreide informatie per onderdeel

Het circuit van Alcarras heeft een lengte van bijna 3800 meter en is behoorlijk breed met zijn 14 meter. Er zit flink wat hoogteverschil in het circuit, een lang recht stuk, doordraaiende bochten, snelle knikken en een chicane. Circuit is linksom zodat de linker kant van de banden ook een keer meer gebruikt wordt dan de rechterkant. 
Ligt vlakbij de stad Lleida waar veel hotels, restaurants en een gezellig centrum met erg veel winkels en cafe's. Lleida ligt op 1,5 uur rijden van Barcelona dus ideaal om even te combineren. 

 

Adres circuit

CARRETERA VALLMANYA -GIMENELLS  KM 13,1   25180 ALCARRÀS  LLEIDA    

 

Motor

Motoren kunnen voorafgaand aan het evenement door Racecracks worden onderworpen aan een technische keuring op de navolgende onderdelen: Uitlaat, rem en remblokken, gashendel, vloeistofdichtheid, ketting, banden en algemene technische staat. 

Spiegels dienen deugdelijk te worden afgeplakt met geschikte tape of te worden ingeklapt.

Je bent zelf verantwoordelijk voor een motor die in een goede en veilige technische staat verkeerd. 

 

Geluid

Je mag op Alcarras met open race uitlaten rijden. Max. 107 dBA bij 6000RPM op 50 cm afstand. Dus dat is ruim 2 keer zoveel geluid als in Nederland. Db-killer kan je dus thuis laten. 

 

Kleding

Het gebruik van de volgende beschermingsmiddelen tijdens het rijden op het circuit en het rennerskwartier is verplicht:

 • een onbeschadigd lederen raceoverall of leren broek en jas waarbij de jas en broek degelijk aan elkaar vast geritst wordt;    
 • voor niveau 1 is een textiel motorpak dat glijvast en hittebestendig is eveneens toegestaan;    
 • onbeschadigde lederen lange handschoenen en hoge motorlaarzen die de polsen en enkels bedekken;    
 • een rugprotector;    
 • onbeschadigde integraal helm (helm met uitsluitend kinbescherming en 1 van de volgende keurmerken: het Europese ECE.22.05, het Japanse JIS T8133 en het Amerikaanse SNELL M2010.    

Het dragen van motorspijkerbroeken, jethelmen en capuchons is NIET toegestaan.     

Het gebruik van camera’s op het lichaam of op de helm is NIET toegestaan.    

 

Overnachten paddock

Op de paddock (parkeerplaats) zijn diverse voorzieningen aanwezig ter ondersteuning van de rijder en zijn motor. Op de route naar het hotel is een tankstation op 8 minuten rijden van het circuit. Het paddockrestaurant zal de gehele dag geopend zijn.     
Je kan overnachten op de paddock door zelf een slaapplek te creëren. Tent, bus of caravan zijn een aantal mogelijkheden. Toiletten, simpele douches en stroom is aanwezig.

Oude olie en remvloeistof kan in de speciale olie drains. Overig afval in de bakken aub en neem na afloop van het evenement je oude banden mee naar huis. Neem ook altijd de blauwe "camping"stekkers mee van het type 3-polig 16A en neem geaarde 220V stekkers mee. 
Slapen op de paddock is alleen toegestaan op het hoge gedeelte van de paddock. Camperen direct voor de pitboxen is NIET toegestaan.   

Pitbox

Bij de inschrijving kan je de optie aanvinken voor een eigen pitbox of een pitbox delen met anderen. Een pitbox delen noemen wij een "pitboxplek"    
Heb je al ingeschreven en wil je een pitbox of pitboxplek huren? Stuur Racecracks even een e-mail.      
Boxen zijn de dag voor het evenement meestal beschikbaar vanaf 18:30. Bij het ophalen van de sleutel betaald je 50,- borg die je bij het inleveren van de sleutel weer terug krijgt.    

 

Bandenservice

Banden en onderdelen kunnen aangekocht worden tegen scherpe prijzen en kunnen gemonteerd worden.     
Er zal een voorraad banden aanwezig zijn. Ook je eigen meegebrachte banden kunnen gewisseld worden. 

 

Vering afstellen

Ferry van Rijn van Racecracks kan de vering van jouw motorfiets beter afstellen. Je zal de sessie daarna gelijk een verbetering waarnemen! Eenmalig 20,- per dag waarna je zoveel langs kan komen als je wil.

 

Rondetijden

Bij je aanmelding ontvang je een rijnummer maar ook een tijdwaarnemingsticker die je op de motorfiets plakt.     
Beste is om de sticker op plastic of glasvezel te plakken (op de kuip) aan de rechterkant dus aan de kant van de gashendel.    
De stickers niet op carbon plakken, niet op elkaar bij 2 stickers en niet aan de binnenkant van je kuip. Ook niet op het frame, staal, aluminium etc en niet op je lichaam.    
Plak je de sticker niet goed. Dan registreert de sticker geen rondetijden. De sticker kan je na het evenement van je motor halen en weggooien.    

Plak de sticker op de juiste plek en op het juiste materiaal. 

 

Foto's

De fotograaf zal van ieder mooie foto’s maken.

Het transport wordt geregeld op professionele werkwijze zodat je motor en spullen netjes vervoerd worden. De motor gaat op een motorkrat waar ook je overige spullen bij kunnen. Alles wat op je motorkrat past kan mee. Laden en lossen gebeurd nabij Zwolle en Den-Haag. Zwolle enkel op uitnodiging. We gaan ook de mogelijkheden bekijken om in Oss weer een pick-up point te organiseren. 


incl verzekering t/m 20.000,- voor je motor + spullen. Eigen risico 750,- Schade als gevolg van wrijving is niet gedekt.     


Een opsomming van de belangrijkste zaken op mee te nemen:    
Motorfiets (vergeet je contactsleutel niet mee te nemen)  motorbokken, stoeltje, jerrykan + trechter, bandenwarmers, bandenspanningsmeter, gereedschap, verlengsnoer, extra set banden, Motorolie, kettingspray, tang, schroevendraaiers, ratel met toepasbare dopmaten, steeksleutels om je ketting te spannen, duct tape, spanband, rol papier, tiewraps, reserve delen, remblokken, motorpak, onderkleding, kleerhanger, oordoppen, motorlaarzen, rugprotector en motorhelm.

Bij aankomst op de paddock van Crcuito Alcarras staat jouw motorkrat klaar. Dit is wel erg luxe en onbezorgd aan je rijsessies beginnen.    

 

Hotel

Hotel door deelnemer zelf te boeken met bijvoorbeeld booking.com.

De crew slaapt in juni 2024 in B&B hotel Lleida (Llerida)


IBIS Styles hotel in Torrefarera. (14 auto minuten van het circuit) Adres: Carrer La Variant S N, Autovia A2 Salida 461, Poligono ind Torrefarrera, 25123 TORREFARERA LLEIDA  SPAIN. Naast gelegen restaurant: PARADOR.    

    
Parador hotel in Lleida. (22 auto minuten van het circuit) Parkeergarage aanwezig. Kost wat meer maar is een luxe, mooi en goed hotel. Er zit in het hotel een goed restaurant waar stilte gewaardeerd wordt. Niet geschikt voor luidruchtige groepen.     

 

Privetraining

We gaan weer rijders begeleiden. Deze rijders willen we verder helpen om hun rondetijden omlaag te krijgen en hun rijtechniek te verbeteren.     
Je kan ook samen met je maatje een privetraining aanvragen en anders zorgt Racecracks voor een gelijkwaardige deelnemer.     
Het gaat om groepen met maximaal 2 deelnemers op 1 instructeur. Dus maximale aandacht. Verplicht om een hesje te dragen dus dan kan je het airbag vest NIET aan.     
Meestal monteren de instructeurs met de rijtraining een camera op hun motor voor videoanalyse zodat je nog meer inzicht krijgt in de verbeterpunten. Dit is een service van de instructeurs dus hier betaal je niet voor.     
Heb je het gevoel niet te weten hoe je veilig nog harder kan gaan, dan is dit een unieke kans om op hoger niveau les te krijgen en zo sneller en vooral veiliger hard te gaan.     
Zowel de circuitrijders, Zac en Cuppers kunnen bij Racecracks terecht voor deze race cursus. Indicatie rondetijden Assen: 1:54 - 2:10 min. Of Alcarras 1:48 - 2:06 min. 

 

Huurauto

Een auto huren kan al vanaf 20,- per dag.